Hur berätta om din 1992 Toyota 1.5 Motorn har hoppat Tid

När ett fordon hoppar tid, orsakar det ett antal problem i motorn. Motorn kommer inte längre att skjuta ordentligt och komprimering nivåer kan påverkas också. Om du försöker köra ett fordon som har hoppat tid, kan ventilerna skadas på grund av brist på clearance orsakad av felaktig placering av kamaxeln. Om du tror att din Toyota har hoppat tid inte försöka köra det - ta den till en professionell mekaniker för utvärdering och reparation. Saker du behöver
Felkod läsare
Visa fler instruktioner
1

Titta på bilens vägmätare. Den 1,5-liters Toyota motorn är försedd med en kuggrem inuti motorn. Bältet är tänkt att bytas var 60.000 miles i en 1992 års modell bil. Om det har gått mer än 60.000 miles sedan din kamrem ersattes, det finns en god chans att kamremmen kan ha misslyckats på grund av ålder och slitage, vilket kan göra att hoppa tid.
2

Vrid tangent på i tändningslåset och se om det check engine tänds. Om din bil har hoppat tid, kommer kontrollera motorn ljuset vara på. Din bil är utrustad med en elektronisk styrenhet (datorn) som genererar en eller flera felkoder när den känner ett problem med ditt fordon. Det visar också ljuset kontrollera motorn på. Denna funktion är ett viktigt verktyg för att diagnostisera bil problem, särskilt om du inte är en mekaniker.
3

Bifoga en läsare felkoden för Toyotas elektroniska styrenhet. Den elektroniska styrenhet är placerad under instrumentbrädan på förarsidan av bilen under ratten. Låt kodläsare för att söka efter felkoder. Decode eventuella felkoder som det drar upp med hjälp av handboken som följde med den felkod läsare eller en webbplats som specialiserat sig på felkoder (se Resurser). Om din bil har hoppat tid, kommer koderna indikerar ett timing problem i motorn, samt bränning problem och kamaxel fel läge.
4

försök starta bilen. Om bilen inte startar men fortsätter att försöka veva det finns en god chans att bilen har hoppat tid. En motor som har hoppat tiden kommer att ha en svår tid att starta eftersom komprimering och kamaxelstyrning båda kommer att påverkas. Om bilen inte startar, kan det avge en betydande mängd av avgasrök och kör mycket dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67728.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.