Hur man kolla om en bil är bränslepumpen Working

Utan bränslepumpen, skulle det inte finnas någon gas till motorn för förbränning. Bränslepumpar, oavsett monterad på utsidan av motorn eller inuti bensintanken, utför samma funktion för att skicka tillräckligt med bränsle i precis rätt tryck till förgasaren, eller bränsleinsprutning järnväg. För mycket eller för lite tryck kan orsaka problem, inklusive bränsle svält eller översvämningar, vilket orsakar ojämn tomgång, mid-range snubblar eller ett nej-start tillstånd. Eftersom motorn beror på förbränning, gnista och bränsle, diagnostisera bränslepumpen har några av sina egna rutiner och kontroller systemet. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
startfluidum (eter) katalog Assistant Review Ordet jack
Jack står
End Stetoskop
skiftnycklar
Slot skruvmejsel Bränsle tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Se din ägarens reparationshandbok för att avgöra vilken typ av bränsle system du har i din bil. Vissa bränslepumpar kommer att vara evigt monterade mekaniska komponenter, medan andra bränslepumpar använda elektroniska signaler från bilens dator och montera inuti bensintanken. Kontrollera din nivå bensintank för att vara säker på en låg-bränsle eller nej-bränsle villkor inte existerar. Det bör inte finnas några externa läckage från bensintanken linje till Bränslepåfyllningsstutsen systemet.
2

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms inställd. Låt motorn gå på tomgång. Lyft huven. Ta av locket luftrenaren genom att skruva loss vingmuttern om fordonet har en äldre förgasare design. Titta ner i halsen på förgasaren när du manuellt gasa koppling, med en snabb svepande rörelse. Den plötsliga öppningen av gaspedalen kommer att producera en ström av gas som sprutar in i förgasaren halsen. Bevis på en stark gasström indikerar god bränsletillförsel. Om motorn stannar, eller strömmen ser svag, kommer problemet att vara med otillräcklig bränsletillförsel från pumpen. Addera 3

Ta av locket luftrenaren eller koppla den kalla insugningsslang på spjällhuset att diagnostisera en no-start tillstånd. Håll en sprayburk för startfluidum över insugskanal och ha en assistent vrid nyckeln till "Start"-läge. Spraya startfluidum i intaget när motorn stängs över. Om motorn startar eller försöker brand, kommer det att innebära att bränslepumpen har skadats.
4

Se din ägarens reparationshandbok för lokalisering av bränslepumpens relä för en no-start tillstånd. Det bör finnas i huvudsäkringen-blocket panel i motorrummet eller på vänster sida av ratten i en plast kick panel. Reläet ser ut som en liten svart låda, och kommer att ha flera kontakter på det. Byt den med en annan liknande relä i säkringsblocket och kolla efter motorstart. Om motorn startar, byt bränslepumpens relä.
5

Lyft upp fordonet med en domkraft och placera två jack står under ramen nära bakhjulen. För detta ingen start tillstånd, kommer du kontrollera den elektriska bränslepumpen inuti bensintanken för drift. Don en automotive stetoskop och glider under bensintanken. Placera givaren i stetoskopet nära toppen av gastank och har din assistent vrid nyckeln till "On" läge. Om du inte hör ett surrande eller genom stetoskop, visar det negativa operation bränslepump.
6

Anslut en bränsletrycksmätaren som har ett "T" montering på bränsle intaget linje strax före bränsleinsprutning järnväg, eller vid förgasaren sugledningen, om sådan finns. Koppla ledningsklämman med antingen en skruvmejsel eller rätt storlek fast nyckel. Hänvisa till din ägarens reparationshandbok för rätt tryck läsning för "kvarvarande bränsletryck" i pounds per kvadrattum. Nyckeln ska vara i läge "Av". Om du läser nedanstående specifikationer för kvarvarande bränsletryck eller inget tryck alls, kommer problemet ligga hos bränslepumpen, en igensatt bränsleledning eller påverkade bränslefiltret.
7

Hook upp bränsle tryckmätare som du skulle för bränsletryck kvarvarande test. Om motorn går på tomgång, även grovt, notera tryckavläsningen på mätaren. Den PSI läsning bör inte understiga tillverkarens specifikationer för ditt märke och modell fordon. Om det visar en låg läsning, kan problemet bero på bränslepumpen, en igensatt ledning eller ett igensatt bränslefilter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66212.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.