Felsökning Chevrolet vevaxel Problem lägesgivare

Chevrolet vevaxel sensorn är en elektromagnetisk, Halleffektsensor. En Halleffektsensor består av en stationär elektromagnet och en reluctor, som är en 2-tums hög metallskål. Sidorna på denna maträtt skärs i segment med avsiktlig mellanrum. Skålen, eller reluctor, är monterad på vevaxeln och roterar för att positionera de segment av reluctor framför sensorn. Som reluctor bit, som också kallas ett polstycke, passerar framför och i nära närhet till sensorn, är en sluten krets produceras. Eftersom polstycket rör sig bort från sensorn och lämnar ett öppet utrymme mellan den nästa polstycket, inträffar en öppen krets. Dess enda funktion är att skapa 24X fyrkantiga signalvågor, eller pulser per varv. Denna signal våg sänds till motorstyrningen dator som i sin tur använder denna signal för tid bränsleinsprutning för feltändningsdetektering och för driften av ICM (tändning styrenhet) för tändning ändamål. Vevaxeln sensorn är placerad antingen bakom vevaxelns remskiva eller på sidan av blocket, beroende på år och modell Chevrolet. Saker du behöver
Waveform viewer scanner
Visa fler instruktioner
1

Anslut skannern röda ledningen till 24X signalen tråden vid den elektriska kontakten på vevaxeln sensorn att kontrollera för korrekt signalen medan motorn dras runt. Anslutningsdonet har tre ledningar. Tråden till höger om kontakten är 24X-signalen tråd, är centrum tråd marken och tråden längst till vänster är den 12-volt wire. Anslut den svarta ledningen till en bra jord.
2

Vrid scannern till vågformen visning och starta motorn. En lång rektangulär våg ska visas i serie med jämnt avstånd när motorn varv. Om ingen signal genereras, fortsätt till nästa steg.
3

Anslut den röda ledningen till den 12-volt tråd, lämnar jordkabeln ansluten. Vrid nyckeln och kolla för 12 volt på den här tråden. Om det inte finns någon ström, kontrollera säkringarna och ledningar. Om det finns 12 volt, byt sensorn.
4

Koppla den elektriska kontakten vid sensorn. Anslut den röda kabeln till centrum terminalen i sensorn och lämna den svarta kabeln på en god grund. Placera skannern på ohm skalan. Skannern bör visa mindre än 100mV om sensorn är bra. Anslut kontakten till givaren.
5

Placera den röda ledningen på 24X tråden. Starta skannern till Hertz. Starta motorn och titta på frekvensen. Skannern bör visa en frekvens på 200-250 Hz. Frekvensen bör öka smidigt som motorn accelererar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65060.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.