Så här testar du Crank sensor på en 4,3 Chevy

Om en 4,3 Chevy upplever en vevaxel sensor fel, kommer datorn att känna av bristen på en signal och ange en kod som beskriver felet. Som svar på koden, kommer kontrollera motorn ljuset tänds på instrumentbrädan. På moderna bilar är det svårt att diagnostisera många objekt med grundläggande rättsakter, inklusive detta. Det enda som en volt /ohmmeter kan diagnostisera är ett komplett misslyckande eftersom signalerna överförs så snabbt att den här typen av mätare har inget sätt att visa information i realtid som en person kan se eller analysera. Saker du behöver
kod scanner
Computer scanner, såsom Vantage eller Tech 11
Volt /ohmmeter i stället för en dator eller streckkodsläsare
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera för en check engine lampan på instrumentbrädan. Om lampan tänds, dra koden för att bestämma felet igen av datorn genom att koppla koden scannern till ombord diagsnostics porten under vänstra sidan av ratten. Vrid startnyckeln på. Tryck på knappen på markerad skannern "Läs." Skannern kommer att visa en femsiffrig kod. Tvärhänvisa koden med koden arket som medföljer koden skannern. Om vevaxeln sensorn har misslyckats eller blivit oregelbunden, kommer det att säga "Vevaxelgivare signal utanför området," eller "Vevaxelgivare misslyckande."
2

Radera koden och vrid kontrollen motorn ljus genom att vrida nyckeln på och trycka på knappen märkt "Radera".
3

Kontrollera vevaxeln sensor för en out-of-range eller oregelbunden signal genom att ansluta datorn skanner för att den elektriska kontakten på sensorn. Placera skannern i rätt läge genom att föra året, gör och motorns storlek i datorn. Vrid vredet till "Vevaxelgivare." Tryck på "OK." Stryk under signaltest integritet graf och tryck på "OK." Det finns tre trådar i kontakten. En av de utvändiga terminalerna är batterispänningen, är centrum terminalen PCM, och den motsatta sidan är sensorsignalen. Placera den röda ledningen på sensorns signal och den svarta kabeln till en bra jord.
4

Starta motorn och titta på grafen. Det bör vara kantig spikar formade som byggnader. De ska alla vara lika höjd och jämnt fördelade. Leta efter intermittenta oegentligheter eller avhopp indikerar en sviktande sensor. Vrid datorn ratten tills det understryker frekvens och tryck på "OK." Titta på genomsnittliga frekvens och duty cycle. Jämför det med de data som visas längst ner på skärmen. Uppgifterna visar korrekt och användbar mängd avvikelse. Om realtid parametrar är annat än vad som anges som användbara, är ett misslyckande överhängande.
5

Kontrollera vevaxeln sensor för en nej-signal situation med skannern eller volt /ohmmeter. Dra den elektriska kontakten från sensorn. Vrid på tändningen och testa anslutningen för batterispänningen. Om ingen spänning finns, problemet ledningar. Om spänning finns, anslut kontakten. Med nyckeln fortfarande på, kolla mitt tråden med motorn avslagen. Avläsningen på voltmetern bör vara mindre än 100mV. Om det står annat än detta, byt ut sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64893.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.