Hur man kontrollerar för bränsletillförsel i en Nissan Altima

Nissan Altima kompakt bil debuterade 1993. Under 2002 skiftade bilens design till en midsize, fyra-dörrars sedan. En tvådörrars coupe variation släpptes 2008 och som en hybrid, med hybridteknik som utvecklats av Toyota i 2007. Undersök systemet bränsletillförsel i en Nissan Altima om motorn inte startar, om det börjar springa grov eller spiltor i trafiken. Instruktioner
1

Avlasta trycket i Nissan Altima modell bränslesystem. Koppla ur säkringen bränslepumpen. Starta motorn och låt den gå tills den stannar. Vrid tändningen till läge OFF och koppla bort den negativa batterikabeln.
2

Koppla bränsletrycket slangen sensor vakuum. Kontrollera om bränsle i raden. Om det finns bränsle som finns i ledningen, är den bränsletillförsel problemet förmodligen på grund av en defekt bränslepump tryckregulatorn. Om inget bränsle finns i ledningen, sätter du tillbaka vakuumslangen och fortsätta med bränsletillförsel diagnostik. Utanför bränsletrycket testport cap
3

Twist och använda en "T"-anslutning till bifoga en tryckmätare till bränsletryck ventilen. Öppna den manuella ventilen på mätaren och låt bränslet rinna genom den anslutna slangen i en godkänd behållare. Anslut den negativa batterikabeln och starta motorn.
4

Kontrollera manometern. Det måste registrera cirka 34 psi. Tryck som är för hög indikerar en felaktig tryckregulator. Lågt tryck indikerar ett igensatt bränslefilter eller en trasig bränslepump som behöver bytas.
5

Skär motorn, avlasta trycket i systemet igen och ta bort den negativa batterikabeln.
6

Avlägsna filtret och bränslepumpen combo montering. Koppla den elektriska anslutningen till pumpen sitter under baksätet. Koppla ur bränsleledningarna som körs till pumpen. Lossa låsringen och montering för bränslemätare. Koppla bränslemätaren från sitt rör och koppling. Lyft pumpen rakt upp ur bränsletanken genom att trycka de två låsflikarna tillsammans för att frigöra håller fästet.
7

Undersök filtret för träskor och ersätta det med ett nytt om det behövs. Om det inte finns några träskor är bränsletillförsel problemet troligtvis orsakad av en defekt bränslepump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63785.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.