Skälen för en blåst Turbo

En turbo laddare eller turbo för kort, är ett system som komprimerar luften som går in i intaget sidan av en förbränningsmotor eller motor. Detta skapar kraft för motorn. Turbos ökar luft som går in i motorn som i sin tur ökar kraften i motorn. Många bilar har turbo laddare på dem för att skapa mer makt för fordonet. Sälar

Den vanligaste orsaken till en blåst turbo är en misslyckad tätning. Tätningar är gjorda av gummi som är resistent mot hög värme. Som med alla gummi produkt, turbo packningar blir sköra med tiden. När gummitätningen är sprött nog att knäcka, är det sprickor orsaka läckage, vilket resulterar i en blåst turbo.
Heat

Värm i en turbo producerat två sätt. Den primära värmen från avgaserna som snurrar turbinen. Avgaser som kommer från en motor är extremt het eftersom det kommer från den komprimerade och antänds bränsle och luftblandningen inuti förbränningskammaren. Den andra värme produceras av den höga hastigheten att turbinen snurrar, vilket skapar friktion. Denna extrema värmen orsakar tryck som kan resultera i trasiga delar och en blåst turbo.
Oljeläckage

långvarig exponering för värme kan orsaka turbo att misslyckas. När värmen orsakar gummitätningar att försämras och spricka, oljan i turbo turbin läcker ut. Läckande olja motsvarar inte tillräckligt med olja i turbon för att hålla systemet smörjas. Om systemet inte är smord, kommer lagren ta upp och kommer att resultera i en blåst turbo.
Stressfrakturer

kammare där den komprimerade luften trycks igenom kan utveckla stressfrakturer från snabb uppvärmning och nedkylning eller ta emot ett slag från en sten eller annat föremål som är främmande för motorrummet av fordonet. När detta inträffar finns det inte längre något sätt för turbo för att komprimera luft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68153.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.