Dodge Dakota motorproblem

stickning prydligt mellan Ford F-150 och Chevy S-10, var Dodge Dakota introducerades 1987 som allemansrätten pickup. Trots en allmänt pålitlig plattform, är Dakota inte fri från sin andel av Gremlins. Denna artikel fokuserar främst på V6 och V8 variationer, men de flesta av samma saker kan sägas om de fyra cylindrarna gång erbjuds med detta chassi, sedan fyra-banger tekniken var ungefär i nivå med V8s för tiden. Ojämn tomgång

särskilt utbrett i 4.7l V8, det första tecknet på åldrande för de flesta Dakota är en gradvis försämring tomgång. Detta har tillskrivits en rad faktorer, men är oftast en smutsig eller felaktig Idle Air Control Valve. Denna ventil finns på spjällhuset eller intag, och bör rensas ut regelbundet med förgasare renare. Några generationer av motorer är också benägna att tändstiftet, så överväga att ta bort och rengöra din varje 10K miles eller så.
Bränsleinjektorer

Allt bränsle innehåller en viss mängd av föroreningar som kommer att glida förbi filtren för att fastna i bränslespridare. På grund av vissa inneboende design fel, den Dakotas injektionsmissbrukare tycks täppa upp långt innan de ska. Om du upplever att tveka med full gas, kapning enligt kryssning eller snabbt försämrade bränsleekonomi, överväga att köra ett bränsle rengöringsmedel som Sea Foam eller Marvel Mystery Oil för ett par tank-fulls.
Crank Position Sensor

Även om det kan ha mer att vederbörlig med löpande övergrepp än någon inneboende design fel, har många Dakotas upplevt gradvis misslyckande vevaxelläget Sensor. Även om de flesta standarder denna sensor är tillräckligt avskärmad från vatten, har mer än ett fåtal hittade deras frånfälle efter upprepade soakings. Symtomen omfattar svårstartad, blinkande streck lampor, och slumpmässiga avstängning.
Automatisk avstängning

Dakotas var bland de första fordonen som erbjuds med den typ av automatisk avstängning -down används på långtradare i årtionden. Denna funktion stänger av bilen om sensorerna rapporterar att det är långt ut på spec i temperatur eller luft /bränsleblandning, bland annat. Om trucken vägrar att starta, kontrollera avstängningen säkring skick innan uttala det terminal.
Vattenläckage

Vattenläckage kan vara mer en funktion av hur dessa lastbilar används än hur de är utformade, men många ägare rapporterar elektroniskt fel i motorrummet på grund av stående vatten i närheten av brandväggen och vattenläckage håll. Även om vissa har klagat Dodge väder-tite kontakter som något annat än, är den enklaste lösningen för att göra ditt bästa för att hålla motorn torr.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64365.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.