2002 Ford Windstar laddningsförfaranden systemtest

Tester av ett fordons avgiftssystem i år tidigare involverat ett fåtal komponenter, inklusive batteri, generator och spänningsregulator. I senare-modell fordon, såsom 2002 Ford Windstar, har spänningsregulator integrerats i generatorn och därmed Doe inte kräver testning. Det finns tre testmetoder för laddning - från batteriet, från generatorn och från tändaren eller vägguttag. På batteriet

Starta motorn och låt den bli varm. Placera en voltmeter s sonder på batteripolerna och kontrollera spänningen. Om spänningen inte är mellan 14,1 och 14,7 volt, vet du att det är ett problem, men det kan vara batteriet, generatorn eller kablar.
På Generator

Placera positiva sonden på voltmetern på den positiva utgången på generatorn och placera negativa sonden på en kropp marken. Om behandlingen inte är mellan 14,1 och 14,7 volt, är generatorn problemet.
Vid Ljusare Outlet

Köp en spänning läsare som ansluts till eluttag från en Biltema. Koppla in läsaren och läsa dess display. Om spänningen sjunker under 14,1 volt eller är mer än 14,7 volt, är ett problem anges. Läsaren är inte 100 procent korrekt och ytterligare tester skulle vara nödvändig för att fastställa problemet.
Kontroll Wires

Kontrollera anslutningarna på batteriet och generatorn. Batteriet har en positiv och negativ kabel som kan lossna eller korroderade. Generatorn har en tråd, huvudströmmen tråd, som är fäst med en mutter. Kontrollera att anslutningen och ledningsnätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67266.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.