Kylvätska Läcka i en 1995 Buick Park Avenue

Kylsystemet i 1995 Buick Park Avenue använder en remdriven vattenpump att cirkulera kylvätska (50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten) genom motorn och kylaren för att absorbera och avlägsna värme från motorn. Diagnos läckor åstadkoms genom att simulera trycket på systemet finns under motorns drift. De verktyg som behövs för detta förfarande finns tillgängliga på de flesta stora bildelar butiker, och den genomsnittliga hem mekaniker kan slutföra uppgiften på bara några minuter. Saker du behöver
Coolant färgämne
tryckprovare
Flash ljus
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna. Kontrollera med oljestickan efter tecken på att kylmediet är närvarande i oljan. Ett vanligt problem med den motor som används i detta fordon är krackning av packningar insugningsröret, som sedan läcker kylvätska i oljan.
2

Ta bort kylarlocket, belägen på passagerarsidan av kylaren. Tryck ner locket samtidigt som du vrider den moturs tills flikarna på locket linje med skårorna på kylaren halsen för att ta bort locket. Häll kylvätskan färgämnet i systemet genom kylarlocket öppningen.
3

tillbaka kylarlocket och starta motorn. Provköra Buick, tills den når arbetstemperatur på mätaren ligger i kombiinstrumentet, att cirkulera färgen genom hela systemet.
4

Stäng av motorn och låt den svalna. Ta bort kylarlocket återigen och installera spänning tester på sin plats på kylaren. Trycksättning av systemet till 16 psi genom att pumpa testarens handtaget, för hand, tills nål på testaren når 16 psi pilen.
5

systematiskt inspektera motorn och kylsystemet är tätt. Använd en ficklampa och mekaniker spegel att inspektera gömda platser. Varhelst läckan är, kommer den färgglada gröna färgämnet vara uppenbara.
6

Börja med kylaren och kontrollera sömmar längs sidorna av båda tankarna placerade på sidorna av Buicks kylaren. Fortsätt att kolla på de övre och nedre värmeelement slangklämmor, både på kylaren slutet och motorn änden av slangarna.
7

Kontrollera ändarna och sidorna av insugningsröret och värmeslangen kylvätskeröret som går från baksidan av vattnet pumphuset, på passagerarsidan av motorn, till baksidan av förarens sida av motorn. Inspektera båda Värmeslangarna som fäster vid värmeelementet nära förarens sida av brandväggen, och de två små GASSPJÄLLSHUS slangar värmare som fäster på undersidan av spjällhuset, på förarsidan av motorn.

8

Inspektera vattenpumpen för läckage bakom remskivan - leta efter dropp som flyttar ner passagerarsidan av motorn och pöl under passagerarsidan främre hjulupphängningen. Inspektera värmeelementet genom att kontrollera luftkonditioneringen rörsystemet kondens lämnar nedre delen av brandväggen, nära centrum av motorrummet.
9

Ersätt eventuellt läckande delen, såsom kylare, slangar, intag mångfaldiga packningar eller vattenpumpen, när läckan är visuellt observeras. Byt ut värmeelementet om kylmediet färgämnet befinns vara droppande av luftkonditioneringen kondens röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68069.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.