Symtom på en Wrong Tändföljd

Det finns flera steg i skottlinjen för en cylinder i en förbränningsmotor. Med en kolv med början i toppen, drar vevaxeln kolven nedåt, att kammaren öppnas för en blandning av bränsle och luft som skall injiceras. Kolven skjuts sedan tillbaka uppför cylindern, komprimera bränsle /luft-blandningen i en mycket snäv utrymme. Ett tändstift antänder den komprimerade bränsle /luftblandningen, driver kolven nedåt och vrida vevaxeln. I flercylindriga motorer denna process upprepas flera gånger, att leverera ström till vevaxeln. Felsökning Tändföljd

En kritisk komponent i en fungerande motor är tändföljd av cylindrarna. När tändföljd är felaktig eller fördröjd, inte köra motorn inte korrekt. Gnistan kan levereras till cylindern när det inte finns något bränsle /luftblandning eller innan den är korrekt komprimerad. Ett symptom på en felaktig tändföljd är motorn inte körs. Slå på tändningen startar inte motorn.
Orsaker till fel Förbränningsanläggningar Beställningar

Varje motortillverkarens tillhandahåller en service manual beskriver rätt tändföljd av sina cylindrar. Tändföljd börjar med ett tändstift tråd som leder från cylinder nummer till nummer ett på distributören och de återstående tändstift kablar plug anslutna till sina respektive cylindrar. När en eller flera tändstift ledningar korsas, får motorn inte köras, eller går ojämnt eftersom tidpunkten för bränsle /luft-komprimering inte anpassa sig till leverans av gnistan.
Korrigering tändföljd

Leta reda på numret en terminal på distributören och se till att dess tändkabeln går till cylinder nummer. Se till att nummer två tändkabeln går till nummer två cylinder och så vidare. Fordonets servicemanual ska ange var antalet en terminal på distributören är och vilken cylinder är nummer ett. Kontrollera på shorts, sprickor och frays i trådarna sig att se till att en kort inte orsakar fel tändföljd.
Tidsproblem

Medan tändningsmatris problem är inte direkt relaterad till felaktig tändföljd, orsakar de liknande symtom. Underlåtenhet att starta, ojämn tomgång och slår bakut kan alla leda från felaktig timing, förutsatt att tändföljd är korrekt. Ett stroboskop syftar till motorns timing skalan på framsidan av motorn hjälper till att avgöra om alltför avancerad eller efterbliven timing hindrar motorn från att skjuta vid rätt tidpunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67916.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.