Grand Cherokee Performance Felsökning

rutinunderhåll på din Grand Cherokee eliminerar problemen innan de börjar. Innan felsökning, se till att oljan har ändrats nyligen har transmissionsolja ändrats och kylaren har spolats och ny kylvätska tillsattes. Kontrollera när filtren senast ändrades, så igensatt luft eller bränsle filter håller en motor från igång ordentligt. När alla vanliga rutiner har tagits om hand, felsöka källan till problemet genom att börja med de största och mest uppenbara komponenter, såsom makt, el och datorn. Saker du behöver
Bruksanvisning
Volt mätare
Spark testare
Bränsletrycksmätare
säkringstestare
Visa fler instruktioner
1

Dra runt motorn och kontrollera streck kluster för konstiga värden. Leta efter felaktig batteri Effekt olja avläsningar tryck och drifttemperatur. Alla avläsningar utanför normen finns indikationer något är fel.
2

Hämta felkoder från Jeep dator. Sätt i tändningsnyckeln och vrid nyckeln till "On" läge. Dra INTE runt motorn. Vrid nyckeln på och av i denna sekvens: på, av, på, av, på. Titta på "check engine" eller underhåll ljus för blinkande koder. Ljuset blinkar ett visst antal tid för att ange den första siffran i en två-siffrig kod, då ett visst antal gånger för att ange den andra siffran, med en liten paus i mellan. Anteckna numren och kontrollera bruksanvisningen för kod betydelser.
3

Testa batteri och generator för svag spänning. Bifoga en voltmeter till de positiva och negativa batteripolerna när motorn är kall. Detta testar spänningen i själva batteriet. Dra runt motorn. Med motorn på, är testaren mäter nu spänningen i generatorn. Konsultera din instruktionsbok för korrekt utspänning för din Jeep.
4

Kör motorn och kontrollera om uppenbara tecken på förfall. Leta efter frånkopplade ledningar, trasiga bälten och tillplattade eller trasiga slangar. Om din Jeep fel över en viss hastighet eller på ojämn väg - vilket indikerar en felaktig anslutning vid alltför stora rörelser -. Detta vibrationstest pekar på det problemet
5

Kontrollera tillräcklig gnista från tändstift . Koppla loss tändkablarna från tändstiften. Dra runt motorn i ett mörkt område, exempelvis i ett garage eller under kvällen, och leta efter gnista gnistbildning. Använd en gnista testare om söker en båge inte fungerar för dig. Tryck testaren till tändstiftet och testa motorn. Glödlampan flimrar Om tändstiftet fungerar.
6

Kontrollera bränsletrycket i jeep genom att fästa en bränsletrycksmätaren till testporten i bränsleledningen. Dra runt motorn och titta på ansiktet på mätaren, kontrollera att den ser tillräckligt tryck. Titta in din Jeep manual för lämpliga trycket för din Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65456.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.