Felsökning av en motorcykel Clutch

Eftersom det är så och integrerad del av drivsystemet för en motorcykel, har vi inte alltid tänker på hur det fungerar eller hur man rättar till det. Du kan spara pengar om fastställande av det själv, men vad händer om du inte "vet vad problemet är? Felsökning eventuella problem är en användbar färdighet att ha, och göra det på en motorcykel koppling är lättare än du tror. Saker du behöver: Din motorcykel
Grundläggande verktygssats (skiftnycklar och skruvmejslar) katalog Tom klar plastflaska
kort längd av plast eller gummi slang
Kabel smörjmedel
DOT-3 eller DOT-4 bromsvätska (beroende på din motorcykel behov) katalog Kabeldonhus smörjmedel
Visa fler instruktioner
Börjar på Outside
1

Starta vid kopplingshandtaget på den vänstra sidan på styret. Dra in den och se hur mycket fri lek finns mellan den tid du börjar dra och när du känner motstånd. Om det finns mer än ungefär en halv centimeter av lek, kan din koppling inte frikoppla helt när du drar i.
2

Kontrollera cylindern koppling master (om din cykel har en). Det ser ut precis som bromshuvudcylindern på andra sidan. Rengör locket och ta bort den för att se att vätskan inuti. Den vätska (vanligen DOT 3 eller DOT 4 bromsvätska) bör vara relativt klar och bärnstensfärgad. Om det är brunt eller skumma, spola och lufta systemet för att få den ren. Addera 3 p Om du inte har en hydraulisk koppling, kontrollera kabelanslutningarna på varje ände av kopplingen kabel. Dra åt och rengöra dessa anslutningar som behövs. Det är en bra idé medan du tittar på kopplingen kabeln för att smörja kabeln bostäder. Du hittar kabel glidmedel på de flesta butiker motorcykel reparation eller återförsäljare. Addera få inuti
4 p Om dina problem kvarstår, kan problemet faktiskt vara inne kopplingen själv. Rådfråga din motorcykel butik manual för att se vilken sida av motorn om din koppling korg är. Vanligtvis kopplingskorgen påträffas på bakom den högra sidan motorkåpan. Ta bort den här luckan är en enkel sak att dränera olja och ta bort bultarna runt utsidan.
5

Ta bort kopplingsfjädrar som håller kopplingsskivorna i. Kontrollera var och en av dessa fjädrar "längd på vila. Varje vår (typiskt, det finns fem) bör vara av samma längd.
6

Kopplingen i sig består av en serie av skivor. Skivorna med kuggarna på utsidan kallas tryckplattor, och skivorna med kuggarna på insidan kallas friktionsplattor. Dessa skivor bör alternera, bör inte vara klibbig, och bör inte vara ur rundan. Något mindre än perfekt runda kan innebära en felaktig koppling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63848.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.