Hur man diagnostiserar en dålig Starter på en Motor

Drivers antar ofta när deras bil inte startar att batteriet är den skyldige. Även om detta kan vara sant ibland, är andra komponenter involverade med att starta en motor som även kan bidra till haveri, även en dålig starter. Att lära sig att diagnostisera en dålig starter kan garantera att du inte drabbas av skador på startmotorn genom misdiagnosing orsaken till motorstopp. Saker du behöver
Voltmeter
Batteriladdare
liten hammare
Visa fler instruktioner
Hur man diagnostiserar en dålig Starter på en motor
1

Lyssna. Om du hör ett distinkt klickljud när du kopplar in tändningen, är problemet troligen inte startmotorn. Detta ljud indikerar ett svagt batteri som inte kan producera tillräckligt med kallstart att engagera startmotorn och dra runt motorn. Öka batteriet med en batteriladdare eller kontrollera utspänningen med en voltmeter.
2

aktivera belysningen. Sätt nyckeln i bilen i på-läget och slå på belysningen för att avgöra om batteriet är ordentligt anslutna. Om lamporna dim eller gå ut, kan du ha en dålig anslutning till batteriet. Kontrollera kablarna för täthet och renhet. Korrosion kan avsevärt minska produktionen av batteriets ampere till startmotorn. Om strålkastarna kvar på och stark, då spänningen inte når starter, och andra komponenter kan bli misstänkt, såsom park /neutral switch eller en dålig tändkrets switch.
3

Peka på sidan av startmotorn med en liten hammare. Tapping hjälper till att lossa de interna borstar inuti starter att vända sig vid de är slitna eller beslagtagits i en viss position. Om detta fungerar, har du en dålig start och bör ersätta det snabbt, eftersom denna metod för att starta din motor inte kommer att fortsätta att arbeta för mycket lång. Dessutom kan andra funktioner startmotorn vara fel såsom slitna eller trasiga tänder svänghjulet, som du inte kan se utan att ta bort startmotorn.
4

Kolla jordkablar för batteriet och startmotorn. Kontrollera anslutningar till startmotorn och kontrollera generatorn och jordningsband till motorblocket. Byt ut eller reparera eventuella felaktiga jordkablar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63971.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.