Felsökning av problem med bilbatteri

Att identifiera ett visst batteri, måste du först veta dess kallstart (CCA) och dess tillverkningsdatum. CCA är på etiketten på batteriet. Ett batteri livslängden börjar när svavelsyran placeras i batteriet, inte när den gick in i tjänst. Om ett fyra-års garanti batteri köpt och satt på hyllan för ett år, har det bara tre år kvar att leva. Titta alltid på datumet på batteriet för att se till att det är färskt. Datumet är stämplat på toppen eller sidan. Här finns ett brev, som anger månaden - A för januari och så vidare - följt av året, betecknas med de två sista siffrorna. Saker du behöver
Voltmeter
Carbon högen battericell Checker Review Common
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera datum för att kontrollera att det inte är förfallna för ersättning. Kontrollera spänningen över batteripolerna med voltmetern. Anslut voltmetern röda kabeln till den positiva polen på batteriet och den svarta kabeln till den negativa polen. Spänningen skall vara 12,5 till 12,75 volt, om batteriet är fulladdat.
2

Ha en hjälpare starta bilen medan du tittar på voltmetern. När startmotorn är inkopplad för att starta motorn, kommer spänningsfallet momentant. Titta att se hur lågt spänningen sjunker. Spänningen bör inte sjunker under 10,5 volt om batteriet är laddat. Om spänningen sjunker under 10,5 batteriet har en dålig cell och måste bytas. Ett batteri kan ha flera utslitna celler och fortfarande visar 12.5 volt - det bara inte kommer att ha någon strömstyrka. Strömstyrkan är vad som behövs för att starta bilen.
3

Kontrollera spänningen med bilen igång. Spänningen bör vara 13,8-14,5 volt när generatorn laddar korrekt. Slå på alla tillbehör - främst luftkonditionering och strålkastarna. Spänningen bör förbli densamma. Om inte, byt generator.
4

Kontrollera vattnet i batteriet. Var försiktig eftersom den är fylld med svavelsyra. Vattnet ska vara på samma nivå i cellerna. Om inte, har batteriet en dålig cell och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63741.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.