Orsakerna till en blåst topplockspackning på en Infiniti

En infiniti använder en förbränningsmotor som måste underhållas för att undvika skador på topplockspackning eller andra vitala komponenter. En blåst topplockspackning är ett allvarligt mekaniskt fel på din Infiniti motor. Symtom på en blåst Infiniti topplockspackning kan inkludera en förlust av motoreffekt eller kompression, överdriven avgasrök och vatten i olja eller olja i vattnet. Kylsystemet
Om din bil inte är korrekt kylning, kan andra problem uppstå.

Ett problem i ditt kylsystem orsakar metallerna i ditt block och huvudet för att värma upp. Eftersom de är typiskt olika material, värme de i olika takt och tillåta skevning av huvudet. Tiny varptrådar eller brister bombarderas ständigt med trycken motordrift långsamt växa tills de orsakar topplockspackning, gränsen mellan ditt huvud och block för att blåsa igenom. Använd rätt typ och blandningen av kylvätska för just din motor.
Oljesystemet
Engine optimeringar förhindra blåst huvudet packningar.

För att fungera effektivt måste en förbränningsmotor för att förbli väl avvägd och fungerande. Under eller överfyllning vevhuset med olja skapar en obalans i tryck som kan orsaka skador på dina kolvringar eller topplockspackning. Underlåtenhet att byta olja regelbundet ökar friktionen i motorn vilket leder till stavar skevhet eller annan motor drar. Detta leder så småningom till inkonsekvent rörelse eller komplett motor bindande och slag mot huvudet packning för att förhindra mer allvarliga konsekvenser.
Motor Missbruk
röda zonen indikerar en potential för en utvecklad topplockspackning eller värre.

Över accelerera motorn i en Infiniti skapar extra påfrestning och slitage på inre delar. Körning bilen i låg växel för långa avstånd är en källa till denna typ av motor stress och trycka på gaspedalen för att golvet och hålla medan bilen befinner sig i parkeringsläge är en annan. För att få bästa prestanda från en Infiniti, måste motorn köras inom specifikationerna eller du riskerar att skada topplockspackning eller helt blåsa motorn.
Timing och Ignition
Högpresterande pluggar minska startsvårigheter.

förtändning är en vanlig orsak till topplockspackning misslyckande, även om startsvårigheter är lätta att känna igen innan situationen når en kritisk nivå. Om din motor är bränning för sent eller felaktigt det bringar kolven att "skaka" med varje förbränning i kammaren. Detta kan betraktas som en hörbar knackar eller knacka ljud. Eftersom stavarna flyttas om upprepat de böjer och obalansen fortskrider tills topplockspackning blåses eller ett avbrott inträffar i maskinrummet stavar eller kolvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65197.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.