Vevaxelposition givarfel Signs

Tidiga bilmotorer var enkel, add luft, bränsle och gnista vid en viss tid och du har förbränningsmotor. Som fordon blev mer komplex och elektroniskt styrd, blev mer elektroniska sensorer som behövs för att få dem att fungera utan att avge alltför stora avgasutsläpp. Vevaxelläget Sensorn är bara en av dessa elektroniska sensorer, och dess misslyckande kan producera fyra kontrollampa tecken. Vevaxel Lägesgivare s Funktion

vevaxelposition sensor mäter hastigheten hos motorn - rpm - och vridningsläget för vevaxeln. Det sedan vidarebefordrar en signal till bilens dator och datorn justerar injektorn sekvens och tändningen därefter. Denna sensor styr även bränning av tändspolarna, om tillämpligt.

Vevaxel lägesgivaren genererar denna signal via ett magnetfält skapas mellan vevaxeln och sensorn.
Ojämn tomgång och Acceleration
p Om vevaxeln sensorn inte fungerar korrekt, och skickar felaktig information till bilens dator, kan det orsaka allvarliga avancemang tändningen eller utvecklingsstörning. Detta får gnista, bränsle och slaglängd för att förlora synkronicitet, och detta resulterar i en allvarlig ojämn tomgång eller hackig acceleration.
Ingen Start

På vissa fordon, har vevaxeln lägessensor direkt kontroll över avfyrandet av spolen förpackningar. Tillverkarna ger denna sensor ett stort ansvar, eftersom ett felaktigt placerad vevaxel, i förhållande till bränsle, luft och gnista kan orsaka katastrofala skador på motorn. Av denna anledning, om vevaxeln positionssensor läser felaktigt eller inte alls, kommer fordonet att starta varken eller springa, för att förhindra detta potentiella skador. Addera dålig bränsleekonomi

Medan vevaxeln sensorns effekt på bränsleekonomin kan vara liten, kan det fortfarande vara märkbar. När vevaxeln Sensorn skickar sin signal till datorn, kan datorn justera sedan bilens timing. Om datorn har att allvarligt avancera eller fördröja tändningen på grund av en felaktig vevaxel läsning, kan detta orsaka en liten minskning i bränsleekonomi.
"Check engine" light
< p> Den vevaxelposition Sensorn är en del av bilens utsläpp styrsystem, och alla efter 1996 fordon använder OBD-II-systemet, vilket utlöser en "Check Engine" light när ett utsläpp komponent misslyckas.

ta reda på om en misslyckad vevaxel lägesgivare utlöste bilens "Check Engine"-lampan, använd en diagnostisk skanner för att visa de lagrade koderna i datorn. Om skannern visar en vevaxel kod lägesgivare, är chansen att det har misslyckats

Tänk,. Detta är bara en allmän riktlinje, eftersom misslyckanden förutom vevaxelläget sensorn kan orsaka att denna kod. Du måste göra en fullständig diagnostisk att vara 100 procent säker på att detta är problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68283.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.