Hur vill kolla ditt Bränslepump

Bilar har en svår tid att starta eller inte starta alls om bränslepumpen inte fungerar. Lågt bränsletryck kan orsaka motorer att starta hårt, tveka, misständning, tomgång grovt och stall. Om det inte finns något bränsletryck, kommer fordonet antingen inte startar eller avslutar igång. Lågt tryck kan orsaka bilar med bränsle-insprutning motorer att förlora makten och har problem accelererar. Det finns olika sätt, dock, för att söka efter en bränslepump för att se om det fungerar. Saker du behöver
Manometer
gnistprovare
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om att vrida runt motorn skapar en gnista, om bilen inte startar. Underlåtenhet att starta skulle kunna orsakas av en felaktig bränslepump. Det kan också orsakas av ett problem med kamrem eller tändningssystem. För att kontrollera gnistan, anslut en testare tändstift till ett tändstift tråd och försöker starta bilen. Detta kommer att kräva två personer, en för att starta bilen och en annan för att kontrollera gnistan. Det kommer att finnas några gnistor närvarande om tändsystemet fungerar korrekt.
2

Ta bort skruvarna och ta bort plastkåpan som skyddar kamremmen. Detta kommer att möjliggöra en ordentlig titt på bältet. Om bältet stängs när motorn dras runt, är en brist på kompression troligen inte problemet. Kontrollera att bältet inte är lös eller skadad. Om det inte finns några problem med kompression eller tändningen, har problemet att vara bränsle relaterat.
3

Slå på tändningen och lyssna efter alla ljud som kommer från bränslepumpen. Om pumpen inte gör något buller, innebär att det inte är igång och kommer att behöva fastställas.
4

Använd en tryckmätare för att kontrollera bränsletrycket från pumpen. Om pumpen går men inte fungerar en trolig orsak är lågt bränsletryck. Mängden tryck ett bränslesystem krävs varierar mellan fordon, så att du vet bilens specifikationer. För de flesta bilar och lastbilar önskat tryck kommer att vara mellan 30 och 80 pounds per square inch. Bränsleinsprutning motorer kan köras dåligt eller inte starta om de är bara några pounds under specifikationerna. Övriga motorer behöver inte vara så exakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66735.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.