Min Pontiac Kommer inte Skift Tillfälligt Park

Diagnostisera transmission problem kan vara en svår uppgift. Men problemen skiftande av parken i dig Pontiac kanske inte ett svårt transmission problem. Genom att kontrollera ett par saker som relaterar till din automatlåda, kan du fixa ofta skiftande problem eller begränsa problemet möjligheterna ned innan du tar bilen till en mekaniker. Om din Pontiac inte kommer att flytta ut ur parken, kan problemet vara så enkelt som spilld läsk eller låga vätskenivåer. Saker du behöver
platt skruvmejsel Review, Multi-purpose Cleaner Review pappershanddukar
Ljus
Automotive Jack
pallbockar
Visa fler instruktioner
Kontrollera om Debris
1

Ta bort plastbitar kring din shifter. Använd en platt skruvmejsel för att poppa ut några lätta komponenter eller flikar som eventuellt kan förhindra dig från att ta bort plasten. Mittkonsolen komponenter kan blockera vyn av basen av din shifter.
2

Rensa skräp från botten av din shifter. Använd multi-purpose rengöringsmedel för att skära igenom alla intorkade vätskan genom att spraya det på området och torka det rent med en pappershandduk. Någon söt dryck som har spillts i shifter området, som läsk, kan läcka genom plastkomponenter och torka på basen av växelspaken. Intorkade läsk eller juice kommer att göra insidan av shifter bas klibbiga, vilket resulterar i en hårdare övergång från parken. Addera 3

Kontrollera om detta åtgärdas problemet genom att starta din bil, trycka på bromsen och försöker flytta ut ur parken.
Kontrollera din Transmission Fluid
4

Öppna huven på din bil och säkra den så att den inte faller på dig. Det kommer att finnas en mätsticka som utsetts för att kontrollera transmissionsolja i motorrummet på din Pontiac.
5

Med din motorn på tomgång, dra överföring mätstickan ur röret det är i och torka av överskottet transmissionsolja av med en pappershandduk. Ersätt oljestickan i röret under några sekunder och dra tillbaka ut.
6

Tilt mätstickan i ljuset så att du kan se transmissionsolja på slutet av pinnen. Håll mätstickan nivå så att du får en korrekt avläsning.
7

Titta på basen av oljestickan, den motsatta änden av handtaget, för nivån markeringarna. Dessa märkningar kommer att visa när din transmissionsolja är låg när vätskan på slutet av din oljestickan täcker inte mer än "Low" änden av skalan. Låga transmissionsolja nivåer kan orsaka överföring till inte flytta in gear.If vätskan är låg, fyll behållaren transmissionsolja med transmissionsolja godkänd för din bil.
8

Kontrollera om detta fixat det problemet genom att trycka på bromsen och försöker flytta ut ur parken.
Kolla på Broken Kablar
9

Jack bilen upp. När bilen är uppallad du kan placera pallbockar på vardera sidan av bilens ram för att säkert hålla det förhöjda medan du arbetar.
10

krypa under bilen så att du är placerad under sändningen av din Pontiac. Detta kommer att vara ungefär i mitten av undersidan av bilen.
11

Feel på sidan av din sändning, med pannan som håller vätskan, för en kabel som är ansluten till en enhet som glider fram och tillbaka, på längden av din överföring. Denna kabel är vajern och ansluter shifter i bilen till transmissionen. Detta växlar bilen från växeln till redskap, inklusive till och från parken.
12

Dra försiktigt i kabeln. Om det är riktigt löst eller hänger ned från transmissionen, är kabeln förmodligen bruten, vilket det inte finns någon anslutning från växeln till transmissionen. Flytta enheten manuellt genom att sätta växelspaken inne
13

bilen i friläge och driver aggregatet på sidan av överföringen ned två hack för att få in den högsta växeln. Detta är bara en temporär fix som gör att du kan köra till en mekaniker för att få detta fixat.
Ta det till en bilmekaniker
14

Anlita en professionell att fixa din bil. Fastställande interna transmissionskomponenter kräver någon med kompetens och kunskap hos transmissioner att diagnostisera och åtgärda. Du kan kolla med Better Business Bureau för licensierade mekaniker i ditt område.
15

Ring din bilmekaniker och ordna för någon att komma och titta på din bil eller få det bogseras in i butiken. Om din bil inte kommer att flytta ut ur parken och din shifter, transmissionsolja och vajern är alla i gott skick, det finns förmodligen ett problem med en intern del av din sändning.
16

Tell den bilverkstad som din bil inte kommer att flytta ut ur parken. Om bilen behöver bogseras in, är det bra för butiken att veta vad problemet med bilen är så att de kan få rätt utrustning för att lasta bilen eller ens fixa bilen på plats.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66136.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.