Hur man diagnostiserar en Automotive Drive Belt

Automotive drivremmar är lätt att diagnostisera eftersom du kan se de flesta skador. Dessa band är gjorda av ett gummi-typ material. Efter tiden, kan materialet röta från värmen i motorn. Det finns också en mycket stress på banden på grund av den spänning som behövs för att hindra banden från att glida runt remskivorna. Om remmarna glida runt remskivorna, kommer de tillbehör inte fungerar korrekt och bilens prestanda blir lidande. Du kan diagnostisera en bil drivrem i några få steg. Saker du behöver
Socket set (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta banden på fordonets front. Antalet bälten beror på året, märke och modell av din bil. Vissa fordon har en enda serpentin bälte. Andra har två eller flera remmar. Dessa kan vara alla kilremmar eller en kombination av serpentin bälten och kilremmar.
2

Twist bältet så att du kan se undersidan. Leta efter små sprickor. Om du ser sprickor, byt ut remmen så snart som möjligt.
3

Kontrollera spänningen på remmen. När du vrider det, bör det Vrid inte förbi 90 grader. Om den gör det, och det är en kilrem, kan man lossa skjutreglaget bulten för just tillbehöret och dra tillbehöret bort från motorn för att spänna remmen. Om du kan vrida remmen förbi 90 grader och kan inte dra åt den ytterligare, byt remmen. Om du har en serpentin bälte, har det en automatisk spännare. Om det vrider senaste 90 grader, ta bort remmen.
4

Snurra spännaren för hand. Om du känner motstånd eller om spännaren grinds, byta ut drevet. Installera om Serpentine belt. Om spännaren är bra, då bandet är sträckt förbi sin livslängd och behöver bytas ut. Inspektera bälten för inglasning
5

. Om bältet är glaserade, byt det eftersom det kunde glida på remskivorna och kommer så småningom bryta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68053.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.