Hur man återställer Check Engine Light på en Toyota Tacoma

Toyota Tacoma startade produktionen i slutet av 1995. Dess tillverkningsdatum var synkroniserad med genomförandet av OBD II (omborddiagnos två), vilket standardiserade dator diagnostik för alla fordon år 1996. Kontrollera motorn ljus kommunicerar ett problem i avgasreningssystemet eller något annat system som övervakas av sensorer som är i direkt förbindelse med motorns styrenhet. När en av dessa komponenter misslyckas indikerar datorn felet och utlöser ljuset kontrollera motorn. Dessa misslyckanden kallas diagnostiska felkoder (DTC) och bör diagnostiseras och åtgärdas innan du försöker återställa ljuset. Saker du behöver
OBD II Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

Leta diagnoslänkmoden kontakt (DLC) i Toyota Tacoma. Det är under förarsidan instrumentbräda mellan rattstången och instrumentbrädan. Formen på kontakten kommer att matcha den trapetsformade formen på stickkontakten på OBD II Scan Tool.
2

Fäst kontakten på OBD II Scan Tool till DLC i Tacoma. Se till att den är inkopplad ordentligt.
3

Placera tändningsnyckeln i Tacoma och vrid det två klick för att aktivera "key-on/engine-off"-läge. Detta läge lyser instrumentbrädan och aktiverar strömmen till de elektriska alternativen i lastbilen utan att starta motorn. Det kommer också att ge ström till felsökningsverktyg från ett tillbehör säkring drivs av batteriet.
4

Läs skärmen för OBD II Scan Tool. Det finns många olika typer med lite olika alternativ, men totalt sett, de fungerar på liknande sätt. Bläddringsknapparna och "enter" eller "SELECT" knapparna kommer att hjälpa dig att navigera genom de olika funktionerna i Scan verktyget erbjuder. Det rekommenderas att "läsa koder" först innan återställning, om du inte redan har gjort de nödvändiga reparationer som utlöste ljuset kontrollera motorn. Bläddra till "reset" eller "Erase code" alternativet när
5

koden (s) har dokumenterats, om tillämpligt. Tryck på "enter" eller "select"-knappen för att bekräfta att du vill radera koden (s). Några sekunder passerar och OBD II skannern kommer att varna dig om att kommandot sänds till ECM i Tacoma. När huvudmenyn visas igen scan tool är kontrollera motorn ljuset återställs. Var medveten om att hårda koder och även små koder kan och kommer åter utlösa ljuset kontrollera motorn om de inte åtgärdas. Hårda koder kan åter utlösa omedelbart eller kanske måste uthärda IM monitor återställning av ECM. Detta kan ta flera körcykler att inträffa.
6

Kontrollera status för check engine lampan genom att dra ur felsökningsverktyg och sedan starta Tacoma. Kontrollera motorn ljus bör inte belysas så länge en hård kod är inte nytt utlöser den felaktiga apparaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64260.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.