Min Hyundai Sonata startar inte

Den Sonata är en sedanmodell som tillverkas och säljs av Hyundai Motor America, en uppdelning av den ursprungliga koreanska bil tillverkande företag, Hyundai. Hyundai skryter att Sonata är både utmärkta prestanda och säkerhet. Precis som med alla andra fordon, dock kan Sonata ha problem med att starta ibland. När detta inträffar, finns det några saker som du kan kontrollera innan du ringer en mekaniker eller ha din Sonata bogseras. Dessa felsökning kontroller kommer att spara tid och pengar i det långa loppet. Instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningslåset för din Sonata och försöka slå det. Om tangenten slås och slås inte alls, det finns ett par saker att kolla. Om rattstången är inte i rätt position, kommer nyckeln inte vända. Vrid ratten åt vänster och höger tills det klickar på plats, sedan försöka vrida om nyckeln igen.
2

Kontrollera bränslemätaren med nyckeln i "Tillbehör" läge. Om mätaren visar låg bränsle eller bränsle varningslampa är på, kan det inte finnas tillräckligt med gas i din Sonata för motorn att starta. Tillsätt en gallon gas till tanken. Om mätaren inte fungerar eller om du är osäker på hur mycket bränsle som finns i fordonet, tillsätt en gallon gas för att vara säker. Försök att starta motorn igen.
3

lämna nyckeln i "Tillbehör" och kontrollera batteriet i din Hyundai Sonata. Gör detta genom att vrida på de yttre strålkastarna eller innerbelysning. Om lamporna inte tänds, finns det sannolikt ett problem med batteriet. Batteriet kan behöva bytas ut, men ofta nog motorn kan hoppa-igång eller batteriet laddas.
4

Hitta spaken som frigör huven, och dra den. Promenera på framsidan av din Sonata och öppna huven. Kontrollera att olja, transmissionsolja och nivåer kylvätska är tillräckliga. En avsaknad av vätska eller låg vätska kan orsaka motorproblem i Sonata. Leta upp mätstickor och dra var och en ut, kontrollera att vara säker på att de är över den lägsta påfyllningsstrecket.
5

Försök att starta motorn på din bil och lyssna efter alla ljud som kan ge dig en ledtråd till varför det inte kommer att starta. Vrid nyckeln till "Start"-läge. Om du hör ingenting alls, misstänker en defekt tändningslåset. Om du hör klickande ljud men inte motorljud, kan det finnas ett problem med Sonata starter. Om du hör motorljud men motorn startar inte eller löpa smidigt, är ett problem med bränslesystemet möjligt.
6

Ring eller kontakta en bogsering företag eller vägassistans att ha bilen bogseras till en professionell mekaniker eller återförsäljare. Den Hyundai återförsäljare ska kunna diagnostisera och reparera eventuella problem som du kan ha med din Sonata.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66448.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.