Hur vill kolla en 1998 Pump Blazer Fuel

Chevrolet introducerade S-10 Blazer 1983, och eliminerade "S-10" del av namnet 1996 när full storlek Blazer blev Tahoe. Den 1998 Chevrolet Blazer var utrustad med en 4,3-liters "Vortec" V-6, kan producera upp till 190 hästkrafter och 250 foot-pounds av vridmoment. I 1998 Blazer är elektroniskt sprutas bränslet. Över tiden bränslepumpen eller andra bränsle systemkomponenter kan bära ner. Testa bränslepumpen är en medelsvår projekt, vilket bör ta längre än en timme, även om du aldrig har gjort detta arbete innan. Saker du behöver
Bränsletryck testare
Ytterligare person eller biträdande
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på Blazer och visuellt lokalisera den blanka metallen slang som löper längs den övre sidan av motorn. Denna slang kallas bränsleskenan, som ansvarar för matning av bränsle till insprutarna. Leta förarens järnväg sida bränsle, då bränslet provtryckning port på toppen av bränsleledningen. Ta bort locket som är identisk med ett däck ventilskaft mössa, eftersom detta är den provtryckning port cap. Vrid locket moturs för att ta bort den, för hand.
2

Installera en bränsleenhet tryckprovare på bränsleskenan provtryckning port. Vrid linjen tryckprovare tills det är ordentligt, om inte testarens linjen har en snabbkoppling montering. Kontrollera att du har ett bra grepp om bränsletrycket testaren port med testaren genom att dra den tillbaka något att testa kopplingen.
3

Fråga en assistent eller andra person för att stänga av motorn på i Blazer. Om motorn inte startar, be din assistent att dra runt motorn längre än tre sekunders intervall. Längre än tre sekunder skadar starter och eventuellt motorkomponenter.
4

Läs ratten på tryckprovare när nyckeln vrids, eller när motorn är på. Den mätklocka bör vara mellan 55 och 61 psi, eller pund per kvadrattum. Om mätaren inte når detta tryck under motorns varv över eller när motorn är igång, då är det ett problem i ditt bränsleavgivningssystem.
5

Be din assistent för att stänga av Blazer av. Avlägsna trycket testaren från motorn och sätt på locket testare porten omedelbart. Stäng huven på Blazer, och arbeta dig över till tanklocket dörren.
6

Öppna dörren tankluckan och ta bort tanklocket. Placera örat intill tanklocket hålet för nästa serie tester. Denna akustiska tester kommer att låta dig veta om din bränslepump är verkligen fungerar eller inte.
7

Be din assistent att vrida tändningsnyckeln till "Tillbehör" eller "II"-läge, utan att slå på motorn. Berätta för dem att vrida nyckeln till denna position, sedan räkna till tre och slå på den igen av. Ditt jobb under denna cykel av testning är att lyssna efter ett hörbart elektronisk leverans buller. Bränslepumpen och sändarenhet kommer att engagera när nyckeln vrids. Lyssna efter en hög motoriserad gällt ljud när nyckeln är placerad i "Tillbehör". Om du inte hör ett ljud när nyckeln vrids till tillbehör, då din bränslepumpen inte fungerar. Be din assistent för att stänga av motorn på i fem sekunder, och slå sedan
8

av. Om motorn inte startar, be din assistent att dra runt motorn längre än tre sekunders intervall. Ditt jobb under detta steg är att lyssna efter ett hörbart "gurglande" ljud, eller flytande rörelse i bränsletanken. Om bränslepumpen arbetar hörs ett "klingande" eller "gurglande" ljud genom påfyllningshålet. Om din motor inte kommer att vända och du inte hör något ljud från bränsletanken, då din bränslepumpen inte fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67133.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.