Hur man testar efter läckor i ett hydrauliskt bromssystem

med bilens bromsar inte är en skrämmande upplevelse, vilket ger värdefulla några sätt att föra bilen till en säker stopp. Moderna säkerhetssystem är utformade för en varningslampa att komma på när det finns ett problem med bromsvätska, men det finns också några andra fysiska symptom du kan söka efter. Bromsarna kommer att verka långsam att reagera, bromspedalen känns grötig och det kan finnas läckande hydraulvätska under bilen. Söka efter var läckan kommer ifrån är ganska enkelt, men att lösa problemet kan vara ganska dyra. Instruktioner
1

parkera bilen på en säker plats och lyft upp huven på bilen.
2

Kontrollera de hydrauliska vätskenivåer i huvudcylindern nära brandvägg bilen. Det ska vara max och en miniminivå som anges på den. Om det är under den lägsta du har en läcka någonstans i bilen, om inte det finns ett problem med bromsarna.
3

Undersök runt cylindern och omgivande komponenter för tecken på vätska läcker från själva cylindern.
4

Kontrollera metall linjer som löper från cylindern till varje broms för eventuella oljiga vätskor på linjen eller droppa under bilen. Upprepa detta för alla fyra bromsarna.
5

Ägna särskild uppmärksamhet åt gummi slangar och kopplingar där metallen bromsledningen ansluter bromssystemet. Detta är den vanligaste platsen att hitta läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66631.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.