Hur vill kolla en generator Problem

Bil generatorer sällan gå fel. De ofta varar upp till 100.000 miles av körning. Men när de går fel, går batteriet dött och dina elektriska apparater sluta fungera. De huvudsakliga problem som kan uppstå är slitna borstar eller en lös generatorn bälte. Kontrollera om båda dessa. Rättelse en lös generatorrem är måttligt lätt. Men om problemet är slitna borstar, kan du behöva ta bilen till en verkstad om du inte är mekaniskt sinnade. Saker du behöver
Lätt gummihandskar
Goggles
Voltmeter
Visa fler instruktioner
Förbered
1

Bär lätta gummihandskar innan du börjar kontrollera din generator problem. De håller händerna rena och, ännu viktigare, skydda dig från elektriska stötar.
2

Sätt på ett par skyddsglasögon. Du måste starta bilens motor för en av generatorns kontroller och sedan bifoga klipp från voltmetern till batteripolerna, vilket kan orsaka en elektrisk gnista.
3

Öppna bilens huva och säkra den.
Kontrollera generatorremmen
4

Hitta generatorremmen. Bältet går runt generatorn, vevaxeln och vattenpumpen. Det är oftast på framsidan av motorn.
5

Hitta den längsta delen av bandet som är tillgänglig och mäta remmens spänning. En lös generatorrem betyder generatorns remskiva inte vända så snabbt som den borde, och därför inte kan producera rätt mängd el.
6

Placera en 6-tums linjal bredvid den centrala delen i växelströmsgeneratorn bältet. Håll linjalen på plats med ena handen och sedan använda den andra handen för att dra ut bältet längs sidan av linjalen. Mät hur mycket rörelse det är och göra en anteckning om det. Det bör vara mindre än 1 tum.
7

Skjut generatorremmen åt andra hållet så att din få en exakt mätning. Den totala rörelsen får inte överstiga 2 inches. Om den gör det, har remspänningen justeras med en mekaniker.
Kontrollera Generator Borstar
8

Starta bilens motor. Var noga med att ha handskar och skyddsglasögon på och stoppa undan alla lösa kläder.
9

Ställ en voltmeter i intervallet 10 till 15 volt. Använd klämman på slutet av den röda tråd som sträcker sig från voltmetern och bifoga det till den positiva polen på bilbatteriet. Terminalen är märkt med "+" eller "pos." Fäst klämman på änden av den svarta kabeln som går från voltmetern till den negativa polen på batteriet. Det är märkt "-" eller ". Neg"
10

Läs utspänningen visas på voltmetern. Om det är mindre än 13 volt, kan du behöva byta ut generatorn borstarna. Har generatorn kontrolleras vid en reparation garage.
11

Ta voltmetern klämmorna från bilbatteriet. Stäng huven och stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66137.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.