Hur vill kolla bränsletrycket i en 2006 Nissan Titan

I 2004 års modell, tog Nissan språnget in i den konkurrensutsatta, men lönsam full-size pickup marknaden. Dess posten var den 5,6-liters-drivna Titan, och med ett namn som detta, var Nissan verkligen kalla sitt skott. 2006 Titan kom utrustade med samma 305-hästkrafter, 5,6-liters V-8 motor som sin debut modell hade och denna motor, precis som alla förbränningsmotorer, kräver en viss mängd bränsle tryck för att fungera korrekt. Lågt bränsletryck kan orsaka ojämn tomgång, misständning, reducerad effekt eller kan medföra att fordonet inte köra alls. Kontrollera bränsletrycket kräver en speciell mätare set och en bränsleledning kopplar verktyg som du skulle kunna hyra från ett närliggande Biltema. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
5/16-tums bränsleledning koppla Tool Review Bränsletryck kit nr J-44321 eller motsvarande
platt skruvmejsel
Clean , luddfri trasa
Ny motorolja
Inch-pound momentnyckel
Visa fler instruktioner
Testa Bränsletryck
1

Ta bort de två skruvarna på den framför motorn locket med en spärrhake och uttag, och lyft motorkåpan från toppen av motorn. Placera kåpan på en säker plats för att förhindra skador.
2

Hitta intelligent modul kraftdistribution, vilket är den rektangulära lådan placerad på passagerarsidan av Titans brandvägg.

3

Öppna IPDM och hitta säkringen bränslepumpen, vilket är den sjunde säkringen från passagerarsidan, i den översta raden av säkringar. Dra ut säkringen med en lätt vickar rörelse för att ta bort den. Ställ in säkringsstorlek på en säker plats för framtida ominstallation.
4

Starta Titans motorn och låt den gå på tomgång tills motorn stannar. Dra runt motorn två ytterligare gånger för fem sekunder varje gång för att lindra eventuella kvarvarande bränsletryck. Vrid tändningen till läge "Off".
5

Hitta där bränslet matarledningen ansluter till Titans bränslefördelningsröret inloppsrör på förarsidan av motorn och det cylinderformade plasthölje . Dra locket uppåt för att exponera anslutningspunkten mellan matarledningen och bränsleskenan.
6

Guide en 5/16-tums bränsleledning koppla verktyget till inloppet på bränsleledningen, med cylindern slut som unionen står inför punkten mellan matarledningen och bränsle järnväg. Vira anslutningspunkten mellan slangarna med en ren, luddfri butik trasa för att fånga eventuella kvarvarande bensin. Dra uppåt på disconnect verktyget och håll denna uppåtriktad kraft samtidigt dra matarledningen uppåt för att koppla bort den från bränslefördelningsröret inlopp. Lämna frånkopplingsikonen verktyget innanför änden av bränsletillförseln slangen.
7

Anslut snabbkopplingen adapter nr J-44321, som är en del av bränsletryck kit nr J-44321, i den bränsle tryckmätare. Guide adaptern genom hålet i nedkoppling verktyget, tryck sedan på verktyget uppåt och håll den. Tryck in adaptern i bränsletillförseln slangen så långt det går, släpp sedan bortkoppling verktyget för att låsa den på plats. Bogserbåt lätt på adaptern för att kontrollera att det finns en bra anslutning.
8

Anslut gummislang medföljer trycket kit till inloppet på bränslefördelningsröret. Dra åt slangklämman med en platt skruvmejsel.
9

tillbaka säkringen bränslepumpen i IPDM och vrid tändningen till "Run" läge i 10 sekunder, sedan slå av tändningen för två sekunder. Vrid tändningen till läge "RUN" igen och kontrollera eventuella läckage från mätaren.
10

Starta motorn och låt den gå på tomgång i ca 15 minuter, kontrollera anslutningarna för bränsleläckage var tredje minuter. Vid tomgång, fortfarande rätt bränsletryck stadigt på ungefär 51 psi. Om trycket är drastiskt lågt - mer att 5 psi under önskat tryck -. Det finns ett problem i bränslesystemet, t.ex. en trasig bränslepump, överbelastade bränsleledningar eller igensatt bränslefilter Addera bort Manometer
11

Avlasta bränsletrycket följa steg 3 och 4 i avsnitt 1.
12

Linda anslutningspunkten mellan adaptern och bränsletillförseln slangen med en ren , luddfri trasa för att fånga upp eventuellt kvarvarande bensin. Släpp snabbkopplingen adapter från bränsletillförseln slangen med frånkoppling verktyget. Lossa slangklämman på slangen ansluten till bränsle-skenan med en platt skruvmejsel. Avlägsna bränsletrycksmätaren och snabbkopplingen verktyget.
13

Rengör slutet av både bränsle rör, en på bränslefördelningsröret och bränsletillförseln röret, med en ren, luddfri trasa.
14

Applicera ett tunt lager ny motorolja till spetsen på bränsle rail röret för att undvika skador på O-ringen inuti bränsletillförseln röret. Guide röret bränsletillförseln över bränslefördelningsröret röret. Tryck röret bränsletillförseln nedåt tills du hör kontakten klickar på plats.
15

Kontrollera anslutningen genom att kontrollera att du inte kan se den vita linjen målade på bränsleskenan inloppsröret och att den andra flänsen på röret är direkt under Connector - det finns ingen slang som visar före flänsen. Dra uppåt på bränsletillförseln röret med cirka 11 pounds av kraft för att verifiera att det gjorde en bra anslutning. Om bränsletillförseln slangen dyker upp, upprepa processen från steg 3 till 5.
16

tillbaka motorkåpan på toppen av motorn och dra åt dess fästbultar till 49 tum-pounds, med en inch-pound momentnyckel och uttag.
17

Montera säkringen bränslepumpen tillbaka till IPDM och stäng IPDM lock. Stäng truckens tändning till "Run" läge i 10 sekunder, sedan till "Off" i tre sekunder. Vrid tändningsnyckeln tillbaka till "Run" och kontrollera anslutningspunkten mellan bränsleskenan inloppsröret och bränsletillförseln slang för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68678.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.