Hur vet jag om jag behöver nya Tie-Rod Ends?

Om bilen känns som det inte är hantering liksom det en gång gjorde, kan du ha komponenter i bilens styrsystem som bär ut. Några tydliga tecken på ett problem är att fordonet drar åt ena sidan vid inbromsning, ratten drar åt ena sidan, eller svårigheter att upprätthålla kontroll över ojämna vägbanor. Dessa symtom kan signalera potentiellt allvarliga problem som bör åtgärdas omedelbart. En vanlig orsak till dessa frågor är sliten tie-länkhuvuden. Tie-länkhuvuden är en del av länken mellan styrsystem och dina framhjulen. Eftersom de påverkar din förmåga att styra din bil, bör du bedöma deras tillstånd. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i parken, i parkeringsbromsen, och lås ratten med framhjulen i rakt fram-läge genom att låsa tändningen och ta ur nyckeln.
2

Höj bilen på ena sidan med domkraft så att framhjulet är ca 6 inches från marken . Addera 3

Placera en pallbock under fordonet och se till att placera den under en fast kontaktpunkt såsom ramskenan, och långsamt sänka fordonet på det låter hela tyngden av den fordonet vilar på stativet.
4

Upprepa för den andra sidan av fordonet.
5

Leta reda på tie-rods, vilket syns som en liten församling med en rundad kulled på varje ände och fäst intill insidan av framhjulen. Greppa tie-rod i centrum, och försök att flytta den fram och tillbaka och upp och ner. Om någon rörelse upptäcks, är lederna slitna och behöver bytas. 6


Om ditt fordon har dragstänger som är inneslutna i ett hårt gummistövel, tryck framhjulet inåt och utåt, titta för förflyttning av tie-rod. Om det rör sig in och ut när man trycker på hjulet, är det slitna och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64797.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.