Problem med min 2000 Ford Taurus läckande vatten

Din 2000 Ford Taurus har fyra källor som kan läcka vatten. Dessa inkluderar kylsystemet, brickor vindruta, luftkonditionering och väder. En vattenläcka kan signalera allvarliga problem vid horisonten. Kontrollera med din Ford serviceavdelning för att se om det finns några återkommande frågor för att leta efter. Det är möjligt en tjänst varning eller återkallelse missades som kan åtgärda problemet. Du bör alltid eliminera lätt att diagnostisera objekt först. Börja med att flytta bilen till en nivå, fast underlag. Parkera och lämna din Taurus där i minst två timmar om det är varmt. Saker du behöver
Ficklampa trasor
Shop
Arbetshandskar
Klädhängare
platt skruvmejsel
Phillips skruvmejsel
Channel-lås tång
Show Fler Instruktioner
vindrutespolare, Luftkonditionering och väder
1

Sätt en tratt in i vindrutan bricka behållaren och fyll den. Om det finns en läcka i denna komponent, bör det synas på marken nära passagerarsidan hjul. Vrid nyckeln i tändningslåset till läge "ON" men inte starta motorn. Aktivera vindrutan brickor med huven öppen för att kontrollera slangarna.
2

Kör en slang över vindrutan i flera minuter för att lokalisera eventuella droppunkter. En läckande vindruta tätning kommer att tillåta vattnet inne i bilen. Våt mattor och en möglig lukt är varningssignaler. En dålig värmeelement eller A /C avloppsslangen kan efterlikna detta problem.
3

Leta efter en liten slang under bilen nära passagerarens fot område. Luftkonditionering släpper vatten som rinner under brädan. Om slangen täpps, kan vatten inte läcka och kan skapa en skvalpande ljud eller läckage inuti. Skjut en böjd klädhängare i slangen några inches för att ta bort alla hinder. Om slangen inte är synlig underifrån, kan det ha dragit i bilen. Kontrollera under instrumentbrädan på passagerarsidan för att se till att slangen är dragen genom brädan.
Kylsystem
4

Ta bort locket på vänster sida av kylaren . Om vattnet är mer än 2 inches nedanför toppen, kan du ha ett kylsystem läcka. Toppa kylvätskan och sätt på locket. Kontrollera överfyllnad flaskan på vänster framskärm. Om det är knäckt eller våt, kan det vara ditt problem. Om det är låg, fyll den till "Cold" linje och stäng den övre. Se över hela kylarens utsida för frostskyddsvätska eller vatten läckor.
5 Slangklämmor är en potentiell läcka punkt.

Undersök Värmeslangarna, som passerar genom mitten av brandväggen. Följ dem på deras ändar och kontrollera tätheten. Ta tag i slangändar och försiktigt flytta dem fram och tillbaka. Titta efter eventuella läckage. Shine en ficklampa ner bakom kylarlocket för att se den nedre kylarslangen. Inspektera övre kylarslangen där den ansluter till termostathuset och runt motorn för packningen läckor. Undersökning alla slangar, kontroll av utbuktningar. Dra åt alla slangklämmor med ett par av kanal-lås tång.
6

Starta motorn. Värm bilen upp till driftstemperatur, såsom visas på instrumentbrädan gauge (ca 10 minuter). Vattenpumpen är bakom drivremmen på passagerarens sida av motorn. Det finns en stor remskiva direkt framför pumpen. Om det lilla hålet i pumphuset är våt, måste den bytas ut. Kontrollera packningen för droppar samt.
7

aktivera aggregatet högt med motorn igång och vänta några minuter. Om du luktar frostskyddsmedel, indikerar detta en läcka värmeelement, vilket kräver expertkunskap för att reparera. Känn passagerarsidan mattan för väta. Detta är en annan ledtråd till en potentiell värmare problem. Ersätt förlorad vätska med en 50/50 blandning av vatten och frostskyddsmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66135.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.