Hur att rensa en Check Sequence Engine Light på en 2007 Saturn Ion

Check-engine lampan på en 2007 Saturn Ion är en indikation på att motorn-förvaltning dator har erkänt antingen ett fel eller en oegentlighet i en eller flera av dess kontrollerade enheter. Kontrollen-motorn ljus har ingenting att göra med den mekaniska aspekten av motorn. Datorn hanterar alla motorns funktioner genom ett nätverk av sensorer för att mata information om krav på motorn och i sin tur driver tandning och bränsleinsprutning, bland annat. Saker du behöver
kod scanner med tillhörande kod blad
Visa fler instruktioner
1

Anslut streckkodsläsare i OBD-porten placerad under instrumentbrädan och till vänster om rattstången. OBD-porten är en direkt anslutning till datorn för gränssnittet ändamål. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge med motorn avstängd.
2

Tryck på "Read" knappen på koden skannern och det kommer att öppna kommunikationen med datorn och dra tillbaka alla erkända oegentligheter. Datorn kommunicerar i en femsiffrig kod: en bokstav följt av fyra siffror. Brevet betecknar systemet där felet hittades och siffrorna anger exakta problemet och en beskrivning av felet. Det kommer även spåra när problemet uppstod och frekvens.
3

Record koderna visas och korsreferens dem med koden arket. Reparera alla koder innan du försöker återställa datorn och vrid check-engine lampan. Ljuset kan inte återställas med en befintlig fel.
4

Vrid tändningsnyckeln igen och tryck på knappen "Radera". Skannern återställer datorn och släcker check-motorn ljus. Om alla fel korrigeras, kommer ljuset förblir släckt tills nästa fel inträffar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65122.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.