Min kylfläkten Kommer inte sparka på

kylfläkten ger kylning till kylaren och är viktigt att hålla din motor från överhettning. När fläkten inte kommer att sparka på, det finns en risk för strömavbrott och även motorskador om motorn körs för länge. Bristen på kylning kan orsaka grenrör att knäcka, tändstift att smälta fast, och ledningar för att separera. Radiatorn kan förhindras från att starta med korroderade ledningar, skräp skador och rost. Instruktioner
1

Pop öppna huven. Lyft huven upp för hand och stödja den med huven prop pinne som borde lägga åt sidan eller framsidan av motorrummet.
2

Undersök strömkabeln som går från kylaren till generatorn på bilen. Kylarfläkten kommer att ligga precis innan kylaren själv och precis bakom bilens grill. Makten ledningsanslutningsanordningen fläkten till bilens elektriska system kommer att köra upp och på sidan av motorn, längs motorrummet sidoväggen. Det kommer antingen fästas med remmar metall fastsättning på strukturen i bilen eller med buntband. Du letar efter några uppenbara pauser i strömkabeln, som skulle bevisas av exponering av rå metalltråd.
3

Undersök fästband för korrosion eller nötning av tråden. Om fäststroppen har rost eller annan korrosion då tråden undertill kunde korroderat bort, låta metallen strömkabeln jorda sig ut på bilens ram. Också granska buntband om din bil använder dem, det finns ingen risk för korrosion men det finns fortfarande möjlighet att skavsår orsakar tråden att bli utsatt
4

Undersök själva fläkten för rost eller. skador, mest moderna fläktar är gjorda av plast utom för högpresterande bilar. Om fläkten är skadad, kommer det att ha bladen saknas eller det kan vara inte längre vinkelrät mot fläkthuset. Om fläkten är dåligt, då bladen kan fastna på stagen fläkt stöd, alltså stoppa kylaren från svarvning. Om fläkten är metall, måste du rotera fläkten för hand för att se om rost har smält fläkten i fläkthuset. Om fläkten är skadad, måste den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66572.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.