Felsökning av en 2000 Nissan Quest Heater

Nissan Quest använder uppvärmda kylvätska från motorn för att överföra värme till kupén genom att dirigera kylmediet till en liten radiator bakom mittkonsolen. Värmen kvar i värmeelementet förflyttas genom passagerarutrymmet av en fläkt kontrolleras av strömbrytare på instrumentbrädan. Varje del av systemet kan misslyckas och avbryta flödet av varm luft, vilket kräver några felsökningssteg. Instruktioner
1

Kontrollera mängden värme som tas ut av värmaren och temperaturen på den uppvärmda luften. Om temperaturen är cool, är kylmedel strömmar inte in i värmeelementet. Om mängden varm luft blåses in i kupén är låg, är värmefläkten eller värmefläkten omkopplaren fel.
2

Leta efter kylvätska på golvet i kupén. En läckande värmeelement kommer spiller kylvätska på brädorna eller golvet i garaget. Värmeelementet, kan slangarna eller kopplingarna tappa kylvätska.
3

Kontrollera säkringen rutan om värmefläkten inte fungerar alls. Den elektriska kretsen kan ha kortsluten eller en tråd kan brytas. Säkringsdosan i en Nissan Quest är ovanför förarens vänstra knä.
4

Kontrollera kylvätskenivån. Om kylvätska är låg, kan det inte vara att få till värmeelementet.
5

Undersök termostaten. Om det inte kommer att stänga, kommer kylvätskan lämnar inte motorn värmas värmeelementet. Öppna kåpan när motorn är kall. Starta motorn. Den övre slangen ska stanna kallt tills motorn värms upp. Sen bör ändra temperaturen. Om den inte gör det, är kylvätska får inte värmeelementet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67289.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.