Hur man kolla efter en dålig start i en bil

Förrätter finns i två varianter - en förrätt med en fastsatt solenoid och en förrätt med en fjärrkontroll solenoid håll. Solenoiden är den magnetiska omkopplaren som aktiverar startmotorn. Det liknar en strömbrytare. Förrätter kan köpas i tre kategorier - standard styrka, högt vridmoment för högre kompression motorer och utväxling för race-bilmotorer som är svåra att starta. Vissa utländska fordon kommit lager med en liten nedväxling starter. Saker du behöver
Volt /ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilens huva. Anslut voltmetern till batteriet genom att placera mätarens blymönja på pluspolen och den svarta kabeln till den negativa. Batteriet bör visa 12.5 volt. Titta på voltmetern som hjälpare försöker starta fordonet. Spänningen bör inte sjunker under 10,5 volt när startmotorn är inkopplad. Om spänningen sjunker under 10,5, har batteriet en dålig cell och måste bytas. Om batteriet förblir densamma och startmotorn inte engagera, gå till nästa steg.
2

Kontrollera spänningen på huvudbatteriet pluskabeln ansluten till solenoiden på startmotorn eller på fjärrkontrollen solenoiden . Det bör vara 12 + volt. Om inte, finns det en kabeldragning problem. Den viktigaste tråd kan vara rostiga, trasiga eller har en lös anslutning. Om spänningen är korrekt, fortsätt genom att kontrollera solenoiden operationen.
3

Kontrollera liten tråd på spolen, vilket är den aktiverande tråden. Det borde få makt endast när tändningsnyckeln är i startläge. Ta bort den lilla kabeln från solenoiden och fäster voltmetern röda ledningen till denna tråd och den svarta kabeln till en bra jord. Ha en hjälpare försök att starta motorn. När nyckeln vrids till startläget, ska kabeln ha 12 + volt. Om det verkligen är rätt spänning, är startmotorn dåligt och behöver bytas ut. Om det inte finns någon spänning, är antingen tändningslåset dåligt, eller fordonets säkerhetssystem inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64416.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.