Hur vet jag om din topplockspackning är dåligt

Den topplockspackning är sitter mellan motorblocket och topplocket. Denna packningen tätar motorns cylindrar för att hålla kylmedel från att läcka in i motorn och för att säkerställa maximal komprimering av dess förbränningskammare. Denna packning är den viktigaste tätningen i en motor och kan orsaka stora problem om det går dåligt. Saker du behöver
Mirror att inspektera packningen
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Dra ut oljestickan och kontrollera oljan för förekomst av kylvätska. Om topplockspackningen sönder, kommer det att orsaka oftast kylvätska in i oljeledningen. Kylvätska kommer att se mjölkaktig i oljan. Om du fortfarande är osäker, dränera lite olja i en kastrull och kolla upp det under en lampa för fläckar.
2

Slå bilen på och lämna den i parken. Steg bakom fordonet att inspektera avgasröret. Om det finns ett problem med topplockspackning, kommer avgaserna vara vit. Det kan också vara en söt lukt som härrör från avgasröret
3

Öppna huven och lysa med ficklampan till det område där motorblocket möter kompressionscylindern. Använd en spegel för att inspektera svårt att se områden. Du letar efter några uppenbara sprickor eller läckor kylvätska, vilket kan tyda på en trasig topplockspackning.
4

Placera bilen i parken och långsamt rev motorn. Om bilen känns som det är på väg att stall samtidigt gå tillbaka till viloläge, kan detta också vara ett tecken på en dålig topplockspackning. Anledningen till detta är när en topplockspackning är dålig, kanske det inte finns tillräckligt med kompression för att hålla motorn igång. Det kanske inte helt stall, så prova det här ett par gånger för att få en indikation på vad som pågår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64506.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.