Hur berätta om ventiltätningar eller ventilstyrningar Har Gone Bad

ventil problem är ett tecken på allvarliga problem med din bil eller lastbil motor. Ordentligt tillslutna ventiler är avgörande för din motor kompression. Ett problem med ventiltätningarna eller guider kommer att innebära att du måste helt bygga bilens motor för att återställa den till bra skick. Om du tror att din bil är med ventil problem, bör du ta den till en certifierad professionell mekaniker och ha det grundligt utvärderas. Instruktioner
1

Öppna huven och kolla din olja. Om det finns alltför mycket spel mellan ventilstyrningen och ventilskaftet, kommer det att göra att motorn förbrukar olja. Om oljan kontinuerligt ta slut oavsett hur ofta du lägger det, och du har inte märkt några områden där olja verkar vara läcker ut ur din motor, det finns en chans att din ventil tätningar och guider misslyckas.
Sida 2

Starta din bil. Titta svansen rör för avgaser. Om en alltför stor mängd avgaser kommer ut ur avgasröret och den är tjock och blåaktig eller grå till färgen, är det som orsakas av förbränning av olja. Det är där oljan din bil förbrukar går.
3

Lyssna på din bil körs. Om du kan höra ett knackande eller rasslande ljud som kommer inifrån motorn, det finns en god chans att ljudet kommer från ventilerna. Ventil buller härrör från problem i motorn och med ventilerna själva.
4

Kontrollera om din check engine lampan lyser. Om det är, koppla din bil upp till ett OBD II felkod diagnostisk läsare till bilens drivlina styrenheten och skanna PCM för felkoder. Problem med bilens ventil tätningar eller guider kommer att komma upp under specifika kodnummer. Koder P0075 till P0086 är generiska avgasventil koder (se resurser) och varumärke specifika koder värde kan bestämmas genom att leta upp koderna med märke på fordonet (se resurser). Dessa kommer att ge dig en god uppfattning om var man ska börja leta efter din ventil problem.
5

isär motorn och manuellt inspektera ventiler, tätningar ventil och guider. Detta är en komplicerad process som inte bör prövas av någon som inte är en certifierad mekaniker eftersom att ta en motor isär felaktigt kan allvarligt skada komponenterna. Dessutom har du att förstå vad dina ventiltätningar och guider bör se ut i gott skick för att avgöra om det finns ett problem med dem. Du bör leta efter områden som verkar bucklig, skadad, brände eller att läcka alltför mycket olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67865.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.