Felsökning av en Nissan Maxima bränslefilter

Bränslefiltret på en Nissan Maxima ligger i linje mellan bränsletanken och motorn. I allmänhet kommer den vara belägen i motorrummet på förarsidan brandvägg, beroende på vilket år. Om det inte är på brandväggen, kommer det att vara under bilen på förarsidan. Det är faktiskt en av två filter, ett är filtret skärmen på botten intaget på bränslepumpen i tanken. Detta filter hindrar eventuell bottensats i bränsletanken kommer in i pumpen. Inline-filtret är det sekundära försvarslinjen för att skydda bränsleinsprutarna. Saker du behöver
Ratchet
Uppsättning sockets
stjärnskruvmejsel
Bränsletryck testare kit
schraderventil core remover verktyg
Needle näsa skruvstäd grepp
Visa mer Instruktioner
1

Öppna huven. Ta av locket på säkringen och reläet centrum på förarsidan fenderwell. Dra ut säkringen för bränslepumpen. Starta bilen, om möjligt, och låt den gå tills den stannar av brist på bränsle. Sätt tillbaka säkringen bränslepumpen. Leta bränslefiltret på förarsidan brandvägg nedanför bromshuvudcylindern. Ta fästet för filtret med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
2

Ta bort den nedre tilloppsslangen med en stjärnskruvmejsel för att lossa klämman. Dra slangen av och installera bränsletrycksmätaren använder en adapter slang linje ur satsen. Vrid tändningsnyckeln på och titta på trycket. Om trycket är 40 kg. per kvadrattum, plus eller minus ett halvt kilo, är bränslepumpen bra. Om det är mycket mindre, behöver bränslepumpen som ska ersättas.
3

Ta bränsletrycksmätaren och montera slangen bränsleinloppet på bränslefiltret igen. Placera filtret i fästet. Montera fästet tillbaka på brandväggen och dra åt fästet monteringsbulten. Om trycket var bra, måste du ta reda på om trycket sjunker efter att ha gått igenom bränslefiltret. Detta innebär att haka bränslemätaren upp till bränsleinsprutningsdonet sidan av bränsleledningen.
4

Anslut bränslemätaren till bränsletillförseln skenan ovanför bränslespridare. Problemet här är att hitta en möjlig punkt att ansluta bränslemätaren. Beroende på vilket år av bilen, får det eller inte kan ha en Schrader ventil på bränslefördelningsröret. Om den gör det, är det en enkel sak att ta bort ventilkärnan från Schrader ventil med kärnan remover verktyg och trär bränslemätaren på Schrader. Om det inte finns någon Schrader ventil, måste bränsleledningen avlägsnas från bränslefördelningsröret. Lossa slangklämman med stjärnskruvmejsel och dra slangen bränsleledningen från slutet av bränsleskenan
5

. Få en adapter ur satsen att trådarna i slutet av bränslemätaren slang och har en nippel för att infoga i bränsletillförseln slangen. Tryck nippeln i slangen och dra åt klämman. Vrid tändningsnyckeln på och notera bränsletrycket. Om bränsletrycket är samma som den föregående kontroll, är bränslefiltret bra. Om bränsletrycket visar extremt låg, använd nålen grepp näsa skruvstäd för att nypa bort returslangen som kommer ut av det bränsle tryckregulatorn på motsatt sida av bränsleledningen.
6

Dra vakuumslangen från toppen av tryckregulatorn också. Vrid nyckeln och starta den igen för att repressurize systemet. Titta på bränsletrycket nu. Om trycket gick upp till det normala, är det bränsle tryckregulatorn dåligt och behöver bytas ut. Titta på porten ovanpå bränsleregulator och se om bränsle kan ses komma ut ur denna port. Om det finns, byt regulatorn. Om inget bränsle ses, byt vakuumslangen på denna port och byt bränslefiltret.
7

Ta bränslemätaren från bränslefördelningsröret eller bränsleinloppet linje. Montera kärna i Schrader och dra åt den, eller i fallet med bränsleinloppet rad som användes för testet, lossa klämman, avlägsna mätaren och montera slangen på bränsleskenan. Dra åt klämman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65997.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.