Felsökning av en -93 BMW 325

BMW 3-serien representerar en höjdpunkt liten sportbil design. Bilens balans, ram och fjädring alla arbetar tillsammans för att ge bilen utmärkta köregenskaper. Dock är 325 basmodellen med den lägsta motoreffekt. Den 325 är en bästsäljande modellen och är billigare än 330 eller M3. Det finns ett antal frågor som kan dyka upp med en 1993 325 när det åldras. Den automatiska växellådan har visat sig vara problematiskt och bränslepumpar är ett problem inom alla BMW-modell. Instruktioner
1

Inspektera bilen medan den är parkerad på en plan yta så att du kan bedöma varje suspension hörn lika. Även med basen motorn, den 325 bevarat en nära 50/50 balans mellan fram /bak och vänster /höger. Om 325 sitter lägre på ett hörn än någon av de andra, så kan det finnas ett problem med fjädringen på den väl.

Titta inuti hjulhuset. Om något av de kontroll vapen är brutna, då bilen måste vara plan-bäddsrum till en mekaniker som det är osäkert att köra. Om fjädring har förlorat spänning, då bilen kan köras till en mekaniker för ersättning om det är inom ett par miles. Och köpa 2

Öppna huven inspektera motorrummet. Batteriet ska vara fritt från korrosion och sura skum. Om det inte finns korrosion, då bilen kan vägra att starta. Om batteriet är bubblande, då du behöver en mekaniker för att korrekt hantera ett läckande batteri. Inspektera luftintaget för eventuella sprickor. Motorn kommer fortfarande köra, men det kommer att bli ont om makten på grund av brist på luft. Luftintaget kan lagas, men det är bäst att ersätta den (de är relativt billiga). Titta på kylaren för eventuella skador på kylflänsarna. Om lamellerna är böjd, då bilen kan överhettas och skada motorn.
3

Slå 325 på och lyssna för motorn att vända. Om motorn inte startar då bränslepumpen kan brytas. Pumpen kan inte leverera rätt mängd gas till tändning kamrarna. Bränslepumpen måste ersättas av en BMW återförsäljare, eftersom det inte säljs på den öppna marknaden för icke-BMW-återförsäljare.
4

Shift bilen i "Drive" om det är en automatisk . Lyssna på växlarna för att gå över. Om det finns en last Klonk, då den automatiska är på sista versen. Om bilen inte kör framåt efter att ha satts i "Drive", då transmissionen är skjuten och behöver bytas ut. Om bilen är en manuell, sedan flytta in först. Tryck kopplingen ner och känna för kopplingsplattan att ingripa. Om kopplingen inte är verksam, då friktionsdynan på kopplingen är utslitet och behöver bytas ut så snart som möjligt. Om första växeln inte kommer att ingripa, då tänderna på kugghjulen kan ha brutit. Överföringen behöver bytas om växlarna är trasiga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67777.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.