Felsökning av en Chevy 350 motor

Chevrolets 350 small-block motor använder en ganska enkel motor design, vilket gör denna speciella motor är en av de enklaste att felsöka. Nyckeln för att effektivt identifiera specifika problem eller problem ligger inom de interna komponenterna i motorn, snarare än med motorns yttre tillbehör. Lyckligtvis inspekterar ett tändstift och testa motorn med en kompression mätare är både effektiva metoder och tar bara några minuter. Saker du behöver
Wrench
Tändstift socket
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1

bort någon av motorns åtta tändstift med en skiftnyckel och ett tändstift socket.
2

Inspektera porslin spets tändstiftet och notera färgen på spetsen. Om spetsen är svart med en våt, oljig beläggning, har motorn ett problem olja kontroll.
3

Bifoga en kompression mätare till motorn. Notera den enda slangen som går ut från botten av mätaren. Observera också att spetsen av lastprofilen har en metall passande med gängor. För att fästa mätaren, ta ett tändstift från motorn, sedan skruva den gängade spets mätaren i tändstiftshålet på topplocket.
4

Dra spolkabeln bort från toppen av fördelarlocket. Spolen tråd är tråden i mitten av locket.
5

Starta motorn och observera rörelsen av nålen på kompression mätaren. Om nålen fluktuerar är ventilerna inuti cylinderhuvudet fastnar. Om nålen sakta driver fram och tillbaka, är problemet troligen ett insugningsrör läcka eller förgasaren behöver justeras. Om nålen håller ganska jämn, men periodvis sjunker plötsligt, har topplocket sannolikt en bränd ventil. Om nålen vibrerar oregelbundet, men steadies om motorns varvtal ökas, problemet är slitna ventilstyrningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64420.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.