Hur man läser Diagnostik på en 2007 Tundra

rutinmässig diagnostisk kontroller kan utföras på 2007 Toyota Tundra utan att behöva ta bilen till en mekaniker. Det finns en mängd olika kod scanners tillgängliga, men kanske den mest använda är antingen en On-Board Diagnostics verktyg eller ABS bromsar kodläsare. Oavsett vilken typ av diagnostiska system du försöker komma åt, måste du använda datalänkanslutningen placerad under Tundra s ratten till vänster. Saker du behöver
Diagnostic code scanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr av dina 2007 Tundra, klättra in och satte nyckeln i tändningslåset men vänder inte det.
2

Hook upp en diagnostisk skanner i datalänkanslutningen under instrumentpanelen.
3

Vrid nyckeln i Tundra tändning till "Tillbehör" läge så att det elektriska systemet tänds. Skannern ska vända sig om när systemen ansluter. Om den diagnostiska skannern inte har en "Auto on"-funktionen, leta reda på "Power"-knappen på skannern och tryck på den.
4

Läs koden när den visas på skannerns skärm. Skannern bör bara ta en sekund eller två att hämta de felkoder som lagrats i bilens datorsystem.
5

Konsultera bruksanvisningen för skannern för att avgöra vad koden betyder. Om du använder en OBD-II-skanner, kommer handboken har inte Toyotas ytterligare unika felkoder, det kommer bara att ha de generiska koder som alla OBD-II-kompatibel fordon använder. Hänvisa till ett fordon-specifik service manual eller en online-resurs om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66041.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.