Min 2000 Ford Windstar startar inte

Om din 2000 Ford Windstar inte startar, faller problemet i en av två kategorier. Den första kategorin är om motorn inte kommer vev, och den andra är om motorn vevar men startar inte. Om motorn inte vev, är den mest sannolika orsaken till batteriet och elsystemet. Om motorn roterar men inte startar, kan det finnas ett problem i bränsleavgivningssystem. Uppsök en kvalificerad mekaniker om du inte är säker på att göra dessa reparationer på egen hand. Saker du behöver
Digital voltmeter
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och stötta upp den med den stötta staven. Kontrollera att batterikablarna och terminaler är täta och fria från korrosion, olja och smuts. Kontrollera att chassi jordterminalerna är säkra och fria från korrosion, olja och smuts. Om anslutningarna är smutsig eller korroderade, använd en stålborste för att rengöra batteripolerna och kontakter kabel. Dra åt alla lösa anslutningar.
2

Starta motorn. Använd en digital voltmeter för att mäta spänningen över batteripolerna. Vrid digital voltmeter till DC inställningen. Placera den röda proben på den positiva batteripolen och placera den svarta proben på negativa batteri chassits jordanslutning. Spänningen bör vara ca 12,8 volt. Om spänningen är lägre än 12,8 volt, det finns ett problem med batteriet eller laddningskretsen. Ladda batteriet och sedan försöka starta bilen igen. Om detta inte löser problemet, reparera eller byta ut generatorn eller kablar.
3

Mät spänningen vid starter solenoid när motorn dras runt. Spänningen bör vara ca 12 volt. Om spänningen är 12 volt, kan det finnas ett problem med starter. Leta startreläet genom att följa startmotorsolenoiden trådarna tillbaka till brandväggen. Vrid tändningsnyckeln på men inte starta motorn och mäta spänningen över reläspolen tråd. Spänningen bör vara ca 12 volt. Om spänningen är korrekt och startmotorn inte fungerar, byt startreläet.
4

Stäng av motorn. Avlägsna och inspektera bränslefiltret. Ett smutsigt bränslefilter kommer att begränsa mängden bränsle som levereras till cylindrarna. Byt ut filtret om det är nödvändigt. Om motorn fortfarande inte startar, att ha en kvalificerad tekniker titta på motorn. Det kan finnas ett internt problem i bränslesystemet leveranssystem. Teknikern kommer att använda en elektronisk tjänst verktyg för att övervaka motorns givare, motor timing och elektronisk styrenhet. De data som samlas in från den elektroniska tjänsten verktyget kommer att hjälpa teknikern att diagnostisera problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66455.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.