Alternativ till R12 Köldmedium

R12 är en typ av köldmedium som används i luftkonditioneringssystem av äldre bilar som säljs i USA. Idag är R12 köldmedium inte längre tillgängligt på grund av sin miljöpåverkan, så du kanske vill överväga att använda någon av de alternativ som är billigare, lagligt att förvärva och mer miljövänliga. R134a köldmedium

direkt alternativ till R12 köldmedium är R134a köldmedium, som inte vanligtvis kräver att du ändrar ditt system luftkonditionering. Dessutom är det den enda köldmedium som är godkända som ersättning för R12 av United States Environmental Protection Agency. Beroende på utformningen av bilens klimatanläggning, kanske du behöver utföra specifika eftermontering procedurer innan du kan börja använda R134a som en ersättare.
Köldmedium Blends

Non -EPA godkänd ersättare för R12 köldmedium inkluderar flera varumärken som innehåller en blandning av R134a, HCFC-142b eller R22 köldmedium. Fördelen med att använda en blandning är att man ibland kan slippa utföra någon eftermontering för att få det att fungera med ditt befintliga AC-system. De leverantörer av blandningar alternativ hävdar att de är köldmedier än R134a.
Alternativa Exempel

Tre exempel på blandningen R12 alternativ Free Zone, Freeze 12 och FRIGC . Free Zone är en kombination av 79% R134a, 19% FCFC-142b och 2% smörjmedel. Detta är mycket annorlunda än den FRIGC föreningen, vilket är 59% R 134a, 39% HCFC-124 och 2% butan.
Illegala köldmedier

Det finns också en grupp av olagliga alternativ till R12 köldmedium som inte uppfyller EPA standarder. Dessa olagliga ersättningar inkluderar köldmedium blandningar av OZ-12, HC-12a och R-405a. Det är viktigt att undvika dessa eftersom de kan förorena miljön på grund av att de innehåller överskott kolväten. Illegala köldmedier utgör också en brandrisk om fordonet är inblandat i en front-end kollision och luftkonditioneringen linjer spruckit, utsätta brandfarlig gas till möjliga delar som kan antända den.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67831.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.