Så Kontrollera bränsletryck på en 1997 Honda Accord

Rätt bränsletrycket är kritisk på 1997 Honda Accord. Om bränsletrycket faller ur de relevanta specifikationer det kan påverka motorns prestanda och kan leda till att bilen inte startar. Bränslepumpen levererar bränsle genom ledningarna till bränsletrycksregulator. Bränsle passerar sedan genom bränsleskenan till insprutarna. Den elektroniska styrenheten beordrar då bränsleinjektorerna att öppna och stänga i rätt ordning för att leverera korrekt mängd bränsle till varje cylinder. Saker du behöver
skiftnycklar
butik trasa
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln. Ta av tanklocket. Leta reda på banjo bult på bränslefördelningsröret. Denna bult går genom ett beslag på bränsleförsörjningen linjen. Placera en trasa runt bulten och lossa den ett helt varv. Bränslet kommer att rinna in i tyget och lätta på trycket.
2

Ta banjo bult bränslefördelningsröret. Fäst bränsletrycksmätaren med banjo bult. Bränslet Tryckregulatorn ligger på bränslefördelningsröret och har en vakuumledning fäst vid den. Ta det vakuum linje från bränsletrycksregulator. Anslut vakuumledningen. En golf tee eller liten bult fungerar bra för detta.
3

Anslut den negativa batterikabeln. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Notera avläsningen bränsletrycket på mätaren. Fyrcylindriga avtalen bör ha mellan 38 och 46 psi, och sexcylindriga avtalen bör ha mellan 44-51 psi.
4

Stäng av motorn. Placera en trasa runt banjobult och lossa det sakta. Låt bränslet rinna in trasan. Avlägsna bränsletrycksmätaren. Installera banjoskruven. Dra till 9 foot-pounds. Byt tanklocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68448.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.