Felsökning en Check Engine Light

Att se en "check engine" light visas kan vara irriterande, men det behöver inte betyda något katastrofalt går fel med din bil. Moderna bilar och lastbilar inkluderar sofistikerade datorer som reglerar och övervakar ett brett utbud av prestandaproblem. När allt faller utanför ett specificerat område, låter "check engine" light du vet, identifiera och hantera den särskilda frågan kan vara relativt lätt. Göra panikslagen inte

Ta varningen på allvar, men inte panik. En "check engine" light betyder inte att du måste sluta köra omedelbart och ringa efter hjälp. Speciellt om din bil fortfarande verkar helt normal och funktionell, kan ljuset indikerar inte något allvarligt skadligt. Om lampan blinkar eller lyser rött (i stället för orange eller gul), men, eller om andra varningslampor tänds samtidigt, sakta ner och få till en mekaniker så snart som möjligt. När "check engine" light är din enda tecken på att något är fel, kanske du vill kontrollera och dra ditt tanklock som ett första steg. En lös eller saknas lock kan lätt utlösa en "check engine" light.
Ha din kod Läs

"check engine" light utlöses av en bils på- (OBD-system), som övervakar och hanterar bränsleeffektivitet och utsläpp. År 1996 etablerade federal lag OBD-II-reglerna, vilket standardisera grundläggande aspekter av motordiagnostik i alla bilar. Detta innebär att du inte behöver gå till en återförsäljare eller specialiserad bilverkstad för hjälp med din "check engine" light. Alla mekaniker bör lätt kunna ansluta en bärbar dator till din bil och läsa felkoder som orsakade ljuset att komma på. I själva verket kommer vissa Bildelsaffärer läser koden för dig som en gratis tjänst eller för en minimal kostnad.
Bestämma vad du ska göra härnäst

Lärande vilken felkod (er) orsakade problemet är ett viktigt steg, men det får inte leda till en entydig lösning. Vissa "check engine" problem kräver en enkel reparation, men många är mindre svart-vitt. En icke-brådskande felkod kan tyda på en progressiv problem som du bör ta itu med någon gång för att säkerställa optimal motorprestanda och effektivitet. En kod kan också peka på den allmänna karaktären av problemet utan att precisera en särskild del för att byta ut eller behöver repareras. OBD-system är så känslig att en "check engine" light också kunde bara betyda att rutinmässigt underhåll krävs, eller att du bör överväga att använda en annan typ av bränsle eller eventuellt justera vissa körvanor. När du vet koden (s) bakom din "check engine" light, är det bästa sättet att gå vidare för att rådfråga en betrodd mekaniker, helst en bekant med dig och ditt fordon. Mekanikern får helt enkelt rensa ut koden och berätta för dig att hålla utkik efter ytterligare problem, eller han kan råda dig att gå vidare och tillåta en tune-up eller reparation. I båda fallen har du ett expertutlåtande för att informera oavsett beslut du gör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64169.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.