Felsökning av en 1983 Oldsmobile

Grundades 1897 av Ransom E. Olds, Oldsmobile raden av bilar tillverkades och såldes av General Motors för mer än 100 år. Den Oldsmobile Varumärket avbröts av General Motors 2004. Felsöka 1983 Oldsmobile är en steg-för-steg-process för att försöka identifiera eventuella problem med bilen kan uppleva. Saker du behöver
Stålborste
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningen till läget och ta ur nyckeln ur tändningen, om din 1983 Oldsmobile inte startar. Lyft motorhuven och inspektera batterikablarna där de ansluter till batteriet och startmotorn. Avlägsna kablarna och rengör anslutningarna med en stålborste. Korrosion kan bygga upp på dessa anslutningar, minskar effektiviteten i anslutningen från batteriet till resten av startsystemet.
2

bort och byt bränsle och luft filter i din 1983 Oldsmobile om du märker Motorn är trög eller tvekar när du trycker på gaspedalen. Förbränningsmotorer kräva korrekt blandning av luft och bränsle för dem att fungera korrekt. Om denna blandning är inte optimalt, får motorn inte köras så smidigt eller tvekar när du försöker accelerera.
3

bort tändkablarna och tändstift från 1983 Oldsmobile motorn om tomgång grov eller tar många försök innan. Observera änden av tändstiftet. Om botten av tändstiftet är svart med kol, bör den bytas ut. Det är också en indikation på att bränsleblandningen kan vara för fet. Om din 1983 Oldsmobile har en förgasare, finns det liten skruv på framsidan av det under luftfiltret. Turning denna skruv justerar bränsleblandningen. Om din bil har bränsleinsprutning, kan du behöva anlita en mekaniker för att justera elektroniska inställningar motorstyrning på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67573.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.