Effekterna av ett igensatt bränslefilter i Durango

Dodge Durango är ett fordon som har haft flera återkallelser från tillverkaren samt prober som utförs på bilen från National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Bilen har återkallats för upphängning problem, problem med ledningarna sele, bränsle problem läcka och, mer nyligen, har en undersökning inletts på fordonet för bränder som startat under förarsätet. Den Durango har inte återkallas för eventuella bränslefilter problem, men ett igensatt bränslefilter inte påverka motorns funktion. Stalling i höga hastigheter

En av effekterna av ett igensatt bränslefilter i Durango är bilen att stanna av vid höga hastigheter. Bränslefiltret förhindrar skräp från att komma in i bränsleledningen, förgasare och insprutare skada dessa delar. När Durango ägare accelererar bilen, förhindrar ett igensatt filter en tillräcklig mängd bränsle för att komma in i motorn förhindrar Durango från påskynda vid behov t.ex. ange motorvägen. Motorn stannar och Durango saktar ner eller dör vid acceleration.
Motorn inte startar

En helt igensatt bränslefilter på Durango hindrar motorn från att starta eftersom inget bränsle blir till bränslepumpen eller förgasaren för att avfyra motorn eller starta motorn. Den Durango kommer omsättningen, men inte starta eftersom bränslet blockeras av den igensatt bränslefilter. Detta är ett säkert tecken att bränslefiltret behöver bytas ut. Alltför förhindrar att bränslefiltret helt tilltäppta det rekommenderas av servicetekniker som bränslefiltret bytas var 20.000 miles, men på nyare Durangos är bränslefiltret som finns inne i bensintanken som gör att bränslefiltret pågå mycket längre.
Addera ojämn tomgång

Durango körs grov vid tomgång om bränslefiltret är delvis igensatt. Detta gör att motorn arbeta hårdare för att hålla igång och motorn kommer att hosta eller spotta. Varje gång motorn måste arbeta hårdare för att fungera, kan skada göras till de viktigaste komponenterna såsom kolvar och cylindrar. Även tändstift kan skadas om bränslefiltret är igensatt i Durango. När dessa komponenter skadas, kan ersättandet bli mycket dyrt. En utbildad mekaniker kan enkelt avgöra om bränslefiltret täpps igen genom att bara titta på tändstiften och se hur mycket slitage är synligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65488.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.