Felsökning av en 1998 GMC 6.5 Turbo

GMC 6,5 Turbo hänvisar till en rad av motorer tillverkade av General Motors för pickup bilar som de gjort med början 1982. Dessa rader av lastbilar användes främst för dragande och bogsering. Motorn var en V-8 diesel. Den turboladdade motorn tillåts för ökad vridmoment. Detta är ett vanligt sätt för tillverkarna att lägga kraft på en dieselmotor och samtidigt hålla produktionskostnaderna nere. Den turbo återvinner avgaserna tillbaka genom turbon och sedan tillbaka in i motorn för att generera mer ström än normalt skulle vara tillgängliga från motorn. Med tiden skulle dessa 6.5 L turbomotorer gjorts av GM misslyckas på grund av gemensamma och ihållande problem med motorn design. Innan du får din motor fast, felsöka problemet. Instruktioner
1

Kontrollera huvudlagret eller ha det kontrolleras för dig. Huvudlagret sadelgjord är ökänd för sprickbildning i 6.5L Turbo motor. Även nyare motor mönster gjorda efter 2007 har en förbättrad högre nickellegering gjutjärn och undre blocket redesign, hade 1998 års modell inga sådana förbättringar. Har detta problem servas av en professionell mekaniker med omfattande kunskap om GM dieselmotor.
2

Kontrollera om din motor startar och går normalt. GMC 6.5L Turbo led av för tidig vevaxeln misslyckande. Du vet om din vevaxel misslyckas eftersom din motor inte kommer att köras. Detta är en av de främsta orsakerna till motorbortfall på just dessa motorer. Den harmoniska balansaxel som är tänkt att förhindra detta problem gör inte sitt jobb mycket väl och misslyckas i förtid själva. När dina vevaxel raster, har din motor renoverad av en professionell motor rebuilder.
3

Kontrollera ojämn tomgång och bränslepump problem. Om din 6.5L Turbo GMC har problem friktionsfritt, kan det bero på att den felaktiga pumpen installerad på denna motor. Pumpen drivrutin installeras från fabriken i en hög värme område (intaget dalen). Föraren kan flyttas av en professionell mekaniker till låg värme område så att pumpen inte misslyckas. Men, om föraren inte misslyckas, måste du ha detta, och bränslesystemet kontrolleras och servas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64131.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.