Så Kontrollera vakuum på en 2002 Pontiac Grand Prix

Eftersom kolvarna i motorn i din 2002 Pontiac Grand Prix resa ner cylindrarna under inloppsslaget är vakuum skapas i insugningsröret . När kamaxeln och tändinställningen är korrekta vakuumet i grenröret kommer att vara hög och hjälper ordentligt blanda och fördela luft /bränsleblandningen i cylindern . Insugningsrör vakuum ger en bra indikation på det allmänna tillståndet av motorn och kan användas för att diagnostisera motorproblem orsakade av timing och ventilkomponenterna tåg . Saker du behöver
Vakuummeter
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låt den gå tills den värms upp tillräckligt för tomgångsvarvtalet att stabiliseras . Det är viktigt att motorn är varm så att idle air control ventilen justera tomgångsvarvtalet till normal hastighet och inte högt tomgångsvarvtal . Stäng av motorn .
2

Fäst vakuummätaren till en grenrörsvakuum källa . I 2002 års Grand Prix detta åstadkoms bäst genom att ta bort PCV ventilen och fästa mätaren till ventilens slang .
3

Starta motorn . Iaktta mätaren under motorns drift . En mätare som är stabil , över 18 inches av vakuum och droppar 2 till 5 inches av vakuum innan stiger till det normala när gasspjället är öppet och stängas snabbt , är normalt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67968.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.