Hur man kontrollerar för bränsletillförsel i en Pontiac Grand Am

Den Pontiac Grand Am var en General Motors produkt som debuterade 1973 som en konkurrent till de sedans lyx sport som produceras i Europa på den tiden. Den Bonneville fanns i en två-dörrars coupé och en fyradörrars sedan, som båda var medelstora bilar som utvecklats i komprimerar. Grand Am producerades 1973-1975 1978 till 1980 och från 1985 till 2000. Kontrollera systemet bränsletillförsel av Pontiac Grand Am om motorn börjar gå grov, motorstopp ute i trafiken eller startar inte alls. Instruktioner
1

Sänk trycket i systemet. Lossa tanklocket för att tillåta trycket att fly. I Grand Am modeller tillverkade 1990 eller tidigare loss säkringen ansluten till bränslepumpen. I modeller tillverkade 1991 och senare, lossa den elektriska anslutningen till bränslepumpen. Höj fordonet vid behov. Starta motorn och låt den gå tills den stannar. Slå av tändningen och koppla bort den negativa batterikabeln. I modeller som tillverkas i 1991 och senare, sätt tillbaka den elektriska anslutningen till bränslepumpen.
2

Koppla bränsletrycket slangen sensor vakuum. Kontrollera om bränsle i raden. Om det finns bränsle i ledningen, är det bränsletillförsel problemet troligen orsakas av en defekt bränslepump tryckregulator. Om inget bränsle finns i ledningen, sätter du tillbaka vakuumslangen och fortsätta med bränsletillförsel diagnostik. Utanför bränsletrycket testport cap
3

Twist och bifoga en tryckmätare till bränslet övertrycksventil om man inte redan är ansluten. Anslut den negativa batterikabeln och vrid nyckeln till det första läget. Starta inte motorn. Kontrollera mätaren. Det måste registrera cirka 39 psi. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Kontrollera mätaren igen. Det måste registrera cirka 42 psi. Tryck som är för hög indikerar en felaktig tryckregulator. Lågt tryck indikerar ett igensatt bränslefilter eller en trasig bränslepump som behöver bytas.
4

Skär motorn, avlasta trycket i systemet igen och ta bort den negativa batterikabeln.
5

Höj Pontiac Grand Am och använda en 16mm eller 20mm skiftnyckel för att lossa bränsleledningar och frikoppla Filterinredningen. Ta bort bränslefiltret från dess innehav fäste.
6

Undersök filtret för träskor och byt ut den vid behov. Om det inte finns några träskor är bränsletillförsel problemet troligtvis orsakad av en uppdelning i bränslepumpen själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63783.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.