Hur testspolen Wire

Tändspolen tråden sitter i tändningslåset distributör av bilen och omvandlar batteriets spänning till den spänning som behövs för att stimulera dina tändstift. Spänningen från ett batteri är endast 12 volt. Ett tändstift behöver tusentals volt för att ha tillräckligt med energi för att förvandla din motor över. En felaktig spole tråd kommer att hålla din bil från start när du behöver det. Några tester kommer att berätta om spolen gör sitt jobb. Du bör dock ha viss erfarenhet av att arbeta med bilmotorer innan du försöker ta itu med en spole tråd. Testa spolen tråd är ett utmärkt sätt att undvika problem på vägen. Saker du behöver
tändstiftshylsa
Isolerade tänger
ohmmeter eller multimeter
Bil manuell
Visa fler instruktioner
Shadetree Test (spolkabeln fortfarande är installerat)

1

bort ett tändstift med en tändstiftshylsa.
2

Håll tändstiftet med isolerade tänger och för in den i spolkabeln.

3

Lay den fasta änden av pluggen mot en bit exponerad metall. Detta kommer att fungera som en grund. En utsatt skruv eller ens negativa inlägg på din batteri kommer att fungera bra.
4

Ha en andra person starta bilen. Leta efter en blå gnista från tändstiftet. Om du får en fin, ljus gnista, är din spole böter. Ingen gnista indikerar en dålig spole.
Provbänk (spolkabeln avinstalleras)
5

Anslut ohmmeter eller multimeter till de primära dubbar i spolen. När man tittar på spolen, kommer de primära dubbar vara sticker ut toppen och se ut ungefär som två bultar eller stolpar. Länkade enheter kommer att ha ett diagram som pekar ut de primära dubbar.
6

Anteckna avläsningen på ohmmeter. Det bör vara inom det intervall som anges i servicehandboken. Allt under det numret visar en bristfällig spole.
7

Anslut ohmmeter till sekundärlindningen. Fäst sonderna till den yttre 12V polen och mittpolen.
8

Kontrollera att se om värdet är inom de specifikationer som anges i servicehandboken för sekundärlindningen. Om inte, är spolen dålig. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64600.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.