Hur provtryck Bränslepump

Bränsle tryck behövs för varje motor att fungera, från din gräsklippare och motorcykel till ditt bränsle sprutas bil. Som namnet antyder, hjälper bränslepumpen pumpen bränsle till motorn. Mekaniska bränslepumpar drivs av motorns rörelse eller motorns vakuum, och levererar minimalt tryck för förgasarmotorer. Nyare bränsleinsprutning motorer kräver högre och jämnare tryck, så de använder elektriska bränslepumpar. Processen att testa bränsletrycket är likartad för alla program. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Bränslefilter
Bränsletryck testare kit med adaptrar
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Förändring bränslefiltret innan du testar bränsletrycket. Smuts och skräp kan täppa till filtret, och vatten ofta lägger sig där, vilket gör det svårt för bränslet att passera. Testa bränsletrycket med ett smutsigt bränslefilter kommer att resultera i felaktiga värden.
2

Installera rätt adapter så nära motorn som möjligt. Det är där bränsletrycket behövs, så testa längre bak i systemet kanske inte ge ett exakt test. Starta eller försöker starta, bilen. Låt den gå på tomgång en stund eller två. Detta ger bränsletrycket en chans att stabilisera.
3

Kolla din instruktionsbok för att bestämma det önskade området för läsningen. En generell regel är att mekaniska pumpar för förgasare kör mellan 6 och 12 psi. Generellt, bränsle-insprutning motorer köras i 18 till 35 psi sortiment, även om vissa är högre. Saabs motorer och flygmotorer köras i 90 till 120 psi sortiment. Kontrollera att bränsletrycket testaren kit du kommer att hantera ytterligare tryck om du testar ett högtryckssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67437.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.