Hur man kör en Chevy OBD1

1996, On Board Diagnostics blev universell för fordon som säljs i USA. Detta innebär samma fordon diagnostiska system används i alla märken och modeller. Systemet är ofta förkortat OBD-II. Innan detta hade fordonstillverkare sin egen unika system, och nu denna första våg av fordon diagnostik är kollektivt kallas OBD-I. För Chevrolet fordon, tillgång till koder i pre-1996 bilar är en relativt enkel uppgift. Du kan hoppa systemet med ett gem, och koderna kommer då att blinka på dig via kontrollera motorn ljus. Saker du behöver
Paper clip
Visa fler instruktioner
1

Leta monteringsbandet Data Link utlopp i din Chevrolet. Det är en 12 stiftupptagande nav och det kommer att ligga direkt under ratten.
2

Anslut "A" och "B" slots med ett gem. För att göra detta, böja klippet raka, och sedan böja den i en form som liknar bokstaven "U" Placera en ände av "U" till "A"-facket, och den andra till "B." Detta slots kan hittas på ALDL övre raden, långt till höger och i slutet. En plats är den sista på raden, och den andra är bredvid den.
3

Låt Chevrolets motorn, men vrid nyckeln i tändningslåset till läge "ON".
4

Record, på papper, det antal gånger kontrollera motorn ljus blinkar på dig. Chevrolets Check Engine Light koder är två tecken siffror. Till exempel kommer kod 57 representeras av fem långa blixtar, en paus, och sju kortare blinkar. Code 29 kommer att vara två långa blixtar, en paus, en nio kortare blinkar. Systemet gör en paus under en längre tidsperiod mellan hela koder.
5

Konsultera internet för Chevrolet OBD-I-kod betydelser. Dessa koder är inte tillgängliga i Chevrolet bruksanvisning. Men om du äger en Haynes reparationshandbok för din bil, kommer du att kunna hitta kodning definitioner där. När du har öppnat koden betydelser, kan du göra en utbildad val om huruvida eller inte att ta Chevy till en mekaniker eller göra reparationer själv. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66559.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.