Kan en Generator tömma ett batteri ?

En bil generator är en anordning som omvandlar kraften från motorn till elektricitet , som används för att ladda bilens batteri . I vissa fall kan emellertid generatorn dränera faktiskt batteriet , vilket orsakar stora problem . Otillräcklig Generator Spänning

En generator som inte är att ge tillräckligt med ström kan låta ett batteri för att köra ner . Enligt Prestolite el , en generator som producerar mindre än 13,8 volt makt på tomgång inte producerar tillräckligt med ström för att ladda batteriet fullt och behöver bytas ut .
Bad Diod
< p > en felaktig diod i generatorn kan skapa en parasiterande åderlåtning en bils batteri . Dioder bör låta ström passera i bara en riktning , men en dålig diod kommer att hålla laddningen kretsen öppnas även när motorn inte är igång , vilket gör att batteriet blir helt dött . Detta händer ofta under natten .
Wiring Problem


Även när generatorn är funktionell , om ledningarna mellan den och batteriet är skadat , kommer det inte hålla batteriet laddat . En trasig jordkabel på baksidan av generatorn , ett löst batteri kabel , eller en defekt eller smutsig kabel kan hindra generatorn från att tillhandahålla en lämplig avgift .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66567.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.